Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt judecătorii care vor tranşa dosarele copilei Larei Şaban

ro

05 Jun, 2012 01:00 2545 Marime text

Lara-inmormantareLaraSaban.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul Larei Şaban, în vârstă de 27 de ani.

Fata, care avea o fetiţă de trei ani, a fost ucisă în urmă cu o lună, iar în prezent mama ei şi Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al lui Hüseyin Avni Sipahi, presupusul iubit al Larei Şaban, încearcă să obţină încredinţarea minorei. În acest sens, pe rolul Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate trei dosare civile, cauze în care apare atât Eray Ekrem Arda, cât şi Elvie Ghilbidan, mama Larei. ZIUA de Constanţa îi prezintă pe cei doi judecători care vor tranşa cele trei dosare.

Lara-judecatoriaconstanta.jpgDupă cum arătam şi în ediţia de ieri, prima cauză a fost înregistrată, pe data de 1 iunie, pe rolul judecătoriei, cu numărul unic 13993/212/2012, obiect „ordonanţă preşedinţială înapoiere minor". Părţile acestui dosar sunt, conform datelor oficiale, Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al lui Hüseyin Avni Sipahi, care are calitatea de reclamant, şi Elvie Ghilbidan, mama Larei Şaban, care este pârâtă. Acesta dosar va fi deschis pentru prima dată în ziua de 14 iunie şi va fi judecat de magistratul Claudia Ionela Bojin, fosta şefă a Biroului Electoral Judeţean constituit înaintea referendumului Consiliului Judeţean Constanţa. Acelaşi judecător va avea în atenţie şi dosarul cu numărul unic 13997/212/2012, obiect „exercitarea autorităţii părinteşti înapoiere minor" şi materia juridică „minori şi familie". În această cauză, Eray Ekrem Arda are calitatea procesuală de „reclamant, în timp ce Elvie Ghilbidan este pârât. Primul termen a fost fixat pentru data de 6 septembrie. Cel de-al treilea dosar înregistrat, tot la Judecătoria Constanţa, la data de 1 iunie, a primit numărul unic 13996/212/2012 şi are ca obiect „ordonanţă preşedinţială", materia juridică fiind „minori şi familie". Litigiul în care singura parte este mama Larei va fi analizat pentru prima oară pe data de 15 iunie, de preşedintele Judecătoriei, Mihail Stănescu-Sas. Recent, acesta a susţinut examenul de promovare la Curtea de Apel Constanţa. De precizat că dosarul cu numărul unic 13997/212/2012 se va afla pe masa instanţei după vacanţa judecătorească. Ghiunal Gilberto Şaban, fratele Larei, şi George Davidescu, fost jandarm, arestaţi pentru uciderea turcoaicei, sunt în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Aceştia pot ieşi din spatele gratiilor doar dacă instanţa de judecată le va admite eventualele solicitări de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii