Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean român cu domiciliul în Spania Autorul tragediei rutiere de la Neptun a fost trimis în judecată

ro

21 May, 2012 02:18 1844 Marime text

anton-judecatoriamangalia.jpgLucrătorii Biroului Rutier municipal Mangalia au finalizat cercetările în dosarul tragediei rutiere de la Neptun, în urma căruia un bărbat a decedat, unul se află în arest, iar o femeie şi copilul ei s-au ales cu răni care ar fi putut să le pună vieţile în pericol.

Drept urmare, oamenii legii au hotărât să trimită cauza procurorilor, solicitând trimiterea în judecată a lui Ionel Anton, de 52 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Spania. Acesta va fi judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma cercetărilor de specialitate, lucrătorii Biroului Rutier municipal Mangalia au stabilit că, în seara zilei de 23 aprilie, aproape de ora 21.00, Ionel Anton a condus un automobil, marca Ford, înmatriculat în Spania, pe drumul naţional 39, dinspre Mangalia către Constanţa. Din cauza vitezei, dar şi a consumului de alcool, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, oprindu-se într-un copac. În urma impactului deosebit de puternic, Marius Anton, de 28 de ani, nepotul lui Ionel Anton, a decedat la faţa locului. Ulterior accidentului, soţia celui decedat şi copilul lor au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de unde au fost externaţi zilele trecute. Şoferul avea o alcoolemie de peste două grame/mie alcool pur în sânge. De altfel, nu este pentru prima dată când are probleme cu poliţia. În anul 1999 a avut permisul anulat şi a mai fost prins băut la volan. Depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, Anton a fost prezentat, pe data de 27 aprilie, Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă. În urma analizării dosarului, instanţa a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, hotărând arestarea preventivă a inculpatului Ionel Anton, pentru o perioadă de 29 de zile începând cu data de 27 aprilie până la data de 25 mai 2012. Nemulţumit de decizia Judecătoriei Mangalia, Anton a atacat-o cu recurs, cauza fiind tranşată de Tribunalul Constanţa, pe data de 2 mai, judecătorii constănţeni hotărând menţinerea bărbatului în spatele gratiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii