Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:49 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ceremonie pentru decorarea Drapelului de Luptă al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia

ro

04 Nov, 2016 13:01 882 Marime text
Astăzi, la sediul Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia a  avut loc ceremonia de  decorare a Drapelului de Luptă şi de sărbătorirea a 120 ani de la înfiinţarea  instituţiei, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Române (FNR).
 
Tot astăzi, soldaţii profesionişti, seria august 2016, au  depus jurământul militar, mai spun reprezentanţii FNR.

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin  Bălescu" a fost înfiinţată în anul 1896, la Galaţi. În cei 120 ani de existenţă, unitatea a trecut prin mai  multe transformări şi reorganizări, iar din anul 2008 funcţionează în  garnizoana Mangalia, având două misiuni de bază formarea iniţială şi  dezvoltarea profesională a soldaţilor profesionişti şi perfecţionarea  pregătirii profesionale a ofiţerilor cu grade inferioare şi a maiştrilor  militari de marină, în raport cu nevoile Forţelor Navale.
    
La ceremonia de astăzi au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării  Naţionale, ai autorităţilor publice locale, comandanţi de mari unităţi  şi unităţi, membri ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere, veterani de război, părinţi şi rude ale militarilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii