Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat de procurorii Parchetului Curţii de Apel

ro

18 Jan, 2014 00:00 889 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a traficului cu produse din tutun în zona de competenţă.
Astfel, pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român O.N., în vârstă de 42 de ani.
 
În autoturism au fost găsite 13.000 de ţigarete netimbrate, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
Extinderea cercetărilor a stabilit că respectivul conducător auto a achiziţionat ţigaretele de la un alt cetăţean român, B.L.S, în vârstă de 34 de ani.
Pentru continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au solicitat mandate de percheziţie la două imobile din municipiul Constanţa.
La adresele respective au fost descoperite alte 7.621 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale. În timpul acţiunii poliţiştilor de frontieră, proprietarul celor două imobile a încercat să distrugă ţigaretele prin ardere.
Deoarece în imobile exista şi o cantitate de motorină, poliţiştii de frontieră au solicitat intervenţia ISU Dobrogea, care a deplasat la faţa locului un echipaj de intervenţie, care a stins incendiul. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 10.000 de lei, autoturismul Opel Astra în valoare de aproximativ 2.000 de euro, precum şi o cantitate de 50 de litri de motorină.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de ţigarete”. Dosarul este continuat de procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii