Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu s-a spus despre structura Gărzii de Coastă

ro

19 Jan, 2012 00:00 2559 Marime text

cap_8.jpgAngajaţii Gărzii de Coastă sunt obligaţi să asigure supravegherea frontierei, precum şi controlul trecerii acesteia cu Republica Ucraina, pe o lungime de 207,9 kilometri, precum şi cea cu Republica Bulgaria pe o lungime de 161,325 kilometri

Începând cu data de 15 decembrie 2011, Inspectoratele Judeţene ale Poliţiilor de Frontieră Constanţa şi Tulcea şi-au închis porţile, acestea transformându-se în bine cunoscuta Garda de Coastă. În urmă cu două zile, comisarul-şef Dumitru Radu a fost desemnat directorul acestei noi structuri, după ce a câştigat concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Ceea ce nu s-a precizat, până în prezent, cu privire la această nouă instituţie este faptul că, din punct de vedere al structurii de execuţie, în cadrul Gărzii de Coastă, funcţionează două Servicii Teritoriale, două Grupuri de Nave şi nouă Sectoare ale Poliţiei de Frontieră cu zece Puncte ale Poliţiei de Frontieră. În ediţia de azi, ZIUA de Constanţa prezintă, în detaliu, atât structura, cât şi raza de competenţă teritorială a Gărzii de Coastă.

Conform datelor recent date publicităţii de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Garda de Coastă „este o structura regională, cu competenţă în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, la Marea Neagră şi în zona de zece kilometri de o parte şi de alta a malului Dunării, pe raza judeţului Ialomiţa şi Tulcea". Potrivit aceleiaşi surse, lucrătorii Gărzii de Coastă sunt obligaţi să asigure supravegherea frontierei, precum şi controlul trecerii acesteia cu Republica Ucraina, pe o lungime de 207,9 kilometri, precum şi cea cu Republica Bulgaria pe o lungime de 161,325 kilometri. Mai mult decât atât, Garda de Coastă mai are în atribuţii: supravegherea Dunării interioare, canalului Măcin şi Sulina deschise navigaţiei internaţionale pe raza de competenţă a Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Cernavodă, Isaccea, Tulcea, Pardina, Chilia şi Sulina şi supravegherea frontierei şi controlul trecerii mării teritoriale, zonei contigue şi a zonei economice exclusive a României la Marea Neagră, pe o lungime de 193,5 kilometri. „Garda de Coastă este organizată, în plan intern, pe servicii, birouri şi compartimente, specializate pe domenii de activitate, având rolul de: coordonare, control şi răspundere pentru întreaga activitate a structurilor subordonate cu privire la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere şi respectării regimului juridic al frontierei de stat", conform datelor Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Zece Puncte ale Poliţiei de Frontieră



garda_-_grupul_de_nave_constanta.jpgDupă cum arătam şi mai sus, ca structuri de execuţie, în cadrul Gărzii de Coastă funcţionează două Servicii Teritoriale, două Grupuri de Nave şi nouă Sectoare ale Poliţiei de Frontieră cu zece Puncte ale Poliţiei de Frontieră. Grupul de Nave Constanţa are în subordine Punctul de Trecere a Frontierei Capul Midia, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, Grupul de Nave Mangalia se îngrijeşte de Punctul de Trecere a Frontierei Mangalia, dar şi de cel al Frontierei Vama Veche, în timp ce Sectorul Poliţiei de Frontieră Negru Vodă răspunde de Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. Din structura Gărzii de Coastă nu lipseşte Sectorul Poliţiei de Frontieră Băneasa, Sectorul Poliţiei de Frontieră Ostrov, Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, Sectorul Poliţiei de Frontieră Cernavodă, Punctul de Trecere a Frontierei Cernavodă, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, Sectorul Politiei de Frontieră Tulcea, Punctul de Trecere a Frontierei Tulcea, Sectorul Poliţiei de Frontieră Pardina, Sectorul Poliţiei de Frontieră Chilia şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Sulina cu Punctul de Trecere a Frontierei Sulina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii