Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mică e lumea! Fosta judecătoare a dosarului „Mita de la Primărie“ analizează, azi, cererea de menţinere în arest a lui Mazăre şi a lui Strutinsky (referat DNA)

ro

28 Apr, 2015 00:00 2478 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie vor solicita, azi, Curții Supreme de Justiţie a României prelungirea arestului preventiv atât în cazul lui Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanța, cât şi în cel al omului de afaceri Sorin Strutinsky.
 
Cererea a fost trimisă spre soluţionare judecătoarei Ioana Bogdan din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Mazăre este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni). Pe Strutinsky, procurorii îl suspectează de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Ioana Bogdan a judecat, aproape de începutul acestui an, dosarul cunoscut sub denumirea „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa (la data trimiterii în judecată), Ionel Pilat, director adjunct în cadrul Primăriei Constanţa (la data trimiterii în judecată), şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. Mai mult decât atât, Ioana Bogdan a respins, la începutul verii, cererea afaceristului Avraham Morgenstern, de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. Morgenstern este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
La finele anului trecut, judecătoarea Ioana Bogdan a făcut parte din completul care a decis menţinerea în arest a fostului procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Mihaela Bica.

Citeşte şi

Cine sunt magistraţii care au decis menţinerea în arest
Alina Bica rămâne după gratii


Din judecător, inculpat
Un fost preşedinte din Tribunalul Constanţa va fi judecat pentru luare de mită

 
Directori din Primăria Constanţa, condamnaţi
Ele sunt judecătoarele care decid azi libertatea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT (documente)


Cercetat penal alături de fraţii Mazăre
Hotărâre definitivă pentru Avraham Morgenstern
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii