Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din judecător, inculpat Un fost preşedinte din Tribunalul Constanţa va fi judecat pentru luare de mită

ro

07 Apr, 2015 00:00 1740 Marime text
Judecătoarea Ioana Bogdan a respins, la începutul verii, cererea afaceristului Avraham Morgenstern, cercetat alături de Radu Mazăre, de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată în dosarul Corinei Eugenia Jianu, fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile din Tribunalul Constanţa. Pe cale de consecinţă, magistratul va fi judecat de Curtea de Apel Constanţa, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Jianu a fost deferită Justiţiei alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.
 
Cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a fost respinsă de judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Ioana Bogdan a judecat, aproape de începutul acestui an, dosarul cunoscut sub denumirea „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa (la data trimiterii în judecată), Ionel Pilat, director adjunct în cadrul Primăriei Constanţa (la data trimiterii în judecată), şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. În cauză, Ionel Pilat a luat trei ani de închisoare, Constantin Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp ce Marius Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare. Nu este de trecut cu vederea faptul că Ioana Bogdan a respins, la începutul verii, cererea afaceristului Avraham Morgenstern, de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. În prezent, bărbatul este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Revenind la dosarul Corinei Eugenia Jianu, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, „la data de 19 octombrie 2010, în baza unei înţelegeri preexistente, Matei Nicolae a dat inculpatei Jianu Corina Eugenia, care, la momentul săvârşirii faptei, era judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, prin intermediul fiicei acesteia, un teren în suprafaţă de 500 mp, situat în oraşul Năvodari, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle de serviciu ale magistratului învestit cu soluţionarea a două dosare, prin care s-au vătămat drepturile şi interesele legale ale oraşului Năvodari şi au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele implicate“.
 
Comunicatul DNA privind prezenta cauză poate fi citit aici

Citeşte şi

Procurorii Anticorupţie au „lovit“ în Tribunalul Constanţa
Preşedintele Secţiei a II-a Civilă, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu (documente)

 
Inspector în Primăria Constanţa
Averea şi interesele soţului judecătoarei Corina Jianu, trimisă în judecată de către DNA (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii