Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt magistraţii care au decis menţinerea în arest Alina Bica rămâne după gratii

ro

28 Nov, 2014 09:06 2560 Marime text
Potrivit unor surse judiciare, fosta şefă a DIICOT, va rămâne după gratii.

Contestaţia fostul procuror-şef al DIICOT a fost analizată de judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu şi Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Magistratul Ioana Bogdan a judecat, aproape de începutul acestui an, dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie”, unde Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa (la data trimiterii în judecată), Ionel Pilat, directorul adjunct în cadrul Primăriei Constanţa (la data trimiterii în judecată), şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. În cauză, Ionel Pilat a luat la trei ani de închisoare, Constantin Babuş a luat doi ani şi zece luni de închisoare, în timp Marius Tărcatu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ieri și contestațiile altor trei persoane arestate împreună cu Bica, respectiv Emil Nuțiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan.

Fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Mihaela Bica rămâne în arest preventiv, au decis judecătorii. Alina Bica a formulat contestaţia împotriva mandatului de arestare preventivă emis zilele trecute, pe numele ei, de judecătorii Curţii Supreme. Bica este cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce afaceristul Gheorghe Stelian, patronul Hotelului Mamaia, a primit o despăgubire de 150 de milioane de euro, în schimbul unui teren care ar fi fost supraevaluat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii