Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:11 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte 3,6 ani de închisoare pentru Claudiu Anghelescu şi Răzvan Mihai Olteanu, trimişi în judecată de DNA Constanţa

ro

11 Dec, 2015 00:00 1636 Marime text
Claudiu Anghelescu şi Răzvan Mihai Olteanu, trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa, au fost condamnaţi, ieri, la câte 3,6 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „în perioada 2006 - 2008, inculpatul Anghelescu Claudiu s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin nedeclararea exactă cu privire la sediul real al respectivei societăţi comerciale, în scopul evident de a asigura clandestinitatea deplină a activităţii comerciale desfăşurate în intervalul de timp menţionat“. Magistraţii susţin, în continuare, că, „în perioada 06.06.2005 - 09.01.2006, nu a pus la dispoziţia administratorului judiciar, desemnat prin sentinţa civilă nr. 1358/COM/05.05.2005 a Tribunalului Constanţa, documentele contabile ale societăţii, lista tuturor bunurilor din patrimoniu şi declaraţia din care să rezulte intenţia de a reorganiza activitatea sau de a lichida averea societăţii în faliment, deşi acestea îi fuseseră solicitate expres prin trei notificări“.
 
„De asemenea, în perioada mai 2006 - februarie 2008, prin acţiuni conjugate întreprinse în calitate de administratori de fapt ai SC Ada Trans SRL Constanţa, societate aflată în procedura de reorganizare judiciară şi faliment, inculpaţii Anghelescu Claudiu şi Olteanu Răzvan Mihai au ascuns sursa impozabilă ori taxabilă, prin aceea că au desfăşurat activitate comercială, neevidenţiată contabil şi nedeclarată, dar atestată de încasarea, prin conturile bancare, de venituri provenite, în aparenţă, din comercializarea de produse energetice (combustibil), fapte ce au avut drept consecinţă sustragerea în întregime de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum total de 10.094.576,34 de lei, echivalent a 2.708.571,83 de euro.
 
În acelaşi interval de timp, cei doi inculpaţi au retras din conturile bancare ale societăţii importante sume de bani în numerar, pe bază de documente justificative (borderouri de achiziţii cereale de la persoane fizice) întocmite fictiv“, potrivit rechizitoriului.
 
De menţionat că ieri Tribunalul Constanţa a încetat procesul penal pornit împotriva lui Anghelescu pentru refuz de a pune la dispoziţia administratorului judiciar documentele şi informaţiile sau împiedicarea, cu rea-credinţă, de a întocmi documentaţia respectivă, ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii