Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:56 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Captură impresionantă a Gărzii de Coastă în Portul Constanţa. Marfă în valoare de peste un milion de lei, confiscată

ro

09 Feb, 2017 14:11 607 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China,  peste 2.600 ceasuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 1.078.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
În data de 08.02.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 2.690 ceasuri de mână pentru femei și bărbaţi, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 1.078.000 lei, dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii