Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuit prin... electrocutare Braconieri prinşi pe Dunăre, la Cernavodă (galerie foto)

ro

12 May, 2015 00:00 3070 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau pe fluviul Dunărea, în timpul nopţii, activităţi de pescuit prin mijloace electrice dintr-o ambarcaţiune cu motor, având capturată cantitatea de 23 de kilograme de peşte din specii diferite. Pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea au mai fost depistaţi patru bărbaţi care transportau, cu două ambarcaţiuni cu motor şi un autoturism, cantitatea de 189 de kilograme de peşte fără documente legale.
 
Poliţiştii de frontieră de la Cernavodă au acţionat pe Dunăre, unde i-au prins în flagrant, sâmbătă, pe cetăţenii români M. Florentin, de 32 de ani, şi S. Ilie Ştefan, de 19 ani, care pescuiau, dintr-o ambarcaţiune, cu un aparat electric artizanal.
 
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 23 de kilograme de peşte din specii diferite, pe care cei doi braconieri îi capturaseră prin pescuit cu mijloace electrice.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, motorul acesteia, două rame, un minciog şi aparatul de pescuit artizanal, bunuri evaluate la aproximativ 7.850 de lei.
 
În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră tulceni, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, pe canalul Dunavăţ, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român C. Claudiu-Mihai, în vârstă de 36 de ani, care transporta cantitatea de 54 de kilograme de peşte din specia scrumbie, fără documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au mai confiscat cantitatea de 31 de kilograme de peşte din specii diferite, transportată de cetăţenii români Z. Petrică, de 42 de ani, şi P. Daniel, de 28 de ani, cu o ambarcaţiune cu motor în zona canalului Tătaru.
În fine, duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Postului Midia au oprit pentru control un autoturism marca Ford Focus, condus de cetăţeanul român C. Daniel Florin, în vârstă de 35 de ani, care transporta cantitatea de 104 kilograme de peşte din specii diferite, fără documente justificative.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au predat cantităţile de peşte spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, îi cercetează pentru „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte“, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie“ şi „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare sau electrocutare“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii