Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaia de la Plaja Eforie Nord, dintre turiști și salvamari, încadrată la accident de muncă. Date din dosarul ITM Constanța

ro

04 Aug, 2021 00:12 3033 Marime text
  • Scandalul dintre salvamari și niște turisti din data de 1 august de pe plaja de la Eforie Nord a făcut deja înconjurul României.
 
Potrivit ITM Constanța „în data de 01.08.2021, ora 17:30, la SC Salvamar Services SRL- Plaja Eforie Nord a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a doi angajați”
 

Conform datelor din dosarul ITM Constanța este vorba despre  Gheorghe Vătămănescu și Ionuț Cristian Păun, ambii de profesie salvamari, care au fost agresați de turiștii de pe plajă.
 
Ca urmare a evenimentului victimele au fost transportate la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Salvamar Services SRL în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006.

După finalizarea cercetării dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care se constată că ancheta nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii