Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baneasa si Cogealac, zonele fierbinti ale judetului

ro

14 Jan, 2009 03:33 1197 Marime text
Două staţii noi de pompieri, una la Băneasa şi alta la Cogealac. Acesta este dezideratul colonelului Viorel Costache, noul inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea".

Planul a fost făcut public într-o conferinţă de presă susţinută, ieri, de inspectorul şef şi de prefectul Dănuţ Culeţu, la sediul Detaşamentului Port al ISU. În cadrul conferinţei, colonelul Costache a prezentat proiectul managerial prin care a câştigat concursul pentru şefia Inspectoratului, susţinut la sfârşitul anului trecut. Una dintre cele mai importante realizări pe care colonelul Costache îşi propune să le obţină la ISU „Dobrogea" este reprezentată de înfiinţarea a două staţii noi de pompieri, la Băneasa şi la Cogealac. Conform noului inspector şef, criteriile de performanţă în baza cărora este evaluată activitatea ISU au scos la iveală faptul că nu întreaga suprafaţă a judeţului este acoperită operativ, în cazul situaţiilor de urgenţă. Problemele cele mai mari sunt în zona de sud-est şi cea de nord ale judeţului Constanţa, care nu sunt acoperite din punct de vedere al intervenţiilor subunităţilor. În acest context, s-ar impune crearea de noi unităţi, cu sprijinul Prefecturii Constanţa, al Consiliului Judeţean Constanţa şi al Consiliilor Locale din localităţile respective.

Staţii noi, aceiaşi pompieri

Totuşi, din cauza bugetului restrâns, noile staţii se vor crea prin detaşarea structurilor deja existente la ISU „Dobrogea", în loc să fie angajaţi alţi oameni, iar echipamentul şi dotările necesare vor fi asigurate tot de ISU. În acelaşi timp, noul şef al ISU „Dobrogea" are în vedere două programe pentru noul an. Primul dintre acestea priveşte înfiinţarea centrelor de pregătire şi perfecţionare a scafandrilor, care se va înfiinţa în cadrul Detaşamentului Port. Cel de-al doilea program se referă la centrul pentru pregătirea efectivelor SMURD, pe care conducerea ISU speră să-l înfiinţeze la Secţia Mangalia. Nu în ultimul rând, colonelul Costache a vorbit despre întreprinderea demersurilor necesare pe lângă consiliile locale Tuzla şi Chirnogeni, pentru finalizarea sediilor subunităţilor respective. La rândul său, prefectul Dănuţ Culeţu a amintit, din nou, că elementul cel mai important este crearea unei echipe la ISU „Dobrogea", mai ales în contextul „noului an bugetar deosebit de strâns şi riguros". Culeţu a ridicat şi problema implicării autorităţilor locale în dotarea lucrătorilor ISU cu echipamentele necesare, care, în opinia sa, este vitală, cu atât mai mult cu cât pot fi accesate şi fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii