Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Articole sportive şi genţi de lux susceptibile a fi contrafăcute

ro

08 Feb, 2013 20:00 1524 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor privind dreptul de proprietate intelectuală, descoperind într-o unitate comercială din municipiul Constanţa bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.000 de lei dacă ar fi fost originale.

În data de 7 februarie, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au descoperit, într-o societate comercială din municipiul Constanţa, 102 articole reprezentând echipament sportiv şi genţi de lux, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.000 de lei dacă ar fi fost originale.

Articolele sportive purtau însemnele distinctive ale unor echipe de fotbal celebre, iar genţile de lux pe cele ale unei firme cunoscute.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bunurile şi au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 35 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii