Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

ro

07 Mar, 2024 13:30 518 Marime text

Sursa foto: Garda de Coastă




 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche și Ostrov au descoperit, într-un autocar și un autoturism sosite din Turcia 1000 de articole vestimentare și 153 de parfurmuri în valoare de 500.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.
 
Conform sursei menționate, în data de 07.03.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar care se deplasa pe ruta Turcia-România.

„Polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul destinat bagajelor, 839 articole vestimentare și 153 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean român care nu deținea documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație”, se arată în comunicatul remis.


În data de 06.03.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoturism condus de către un cetățean român.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj 146 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„Persoana în cauză nu deținea documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație. Produsele, în valoare totală de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, punctează Garda de Coastă.


Citește și
Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii