Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata se implică în problema gravă a pestei porcine. Apelul LMP! Ce spune ministrul Apărării

ro

04 Aug, 2018 21:04 3127 Marime text
Militarii acționează pentru înlăturarea efectelor pestei porcine, potrivit prevederilor hotararii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, transmite printr-un comunicat Liga Militarilor Profesionişti, care spune că în sarcina armatei cade doar transportul porcilor sacrificați și nimic altceva.
 

În acelaşi document se mai arată că “au fost și încercări din partea autorităților locale de forțare acestei hotărâri, în cursul zilei de ieri, însă, la intervenția domnului ministru Fifor Mihai toate aceste acțiuni au încetat”.


Fifor a luat legătura personal cu comandanții militarilor care acționează la pesta porcină și a ordonat să nu se execute nimic altceva în afară de prevederile acestei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 

Mihai Fifor mai spune că pesta porcina este cât se poate de reală şi există pericolul iminent de a se extinde şi în alte zone din ţară, din păcate. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit sarcini precise fiecarei instituţii guvernamentale pentru limitarea şi înlăturarea pestei.


Nouă ne revine misiunea de sprijin, asa cum prevede legea, constând în sprijin pentru manipulare şi transport în zonele unde suntem dislocaţi. Este un efort inimaginabil în focarele cu pestă şi vreau să mulţumesc colegilor noştri implicaţi. E o munca istovitoare, dar, ori de câte ori s-a cerut sprijinul Armatei, am fost prezenţi, desigur în limitele legii şi ale hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situatii de Urgenţă.
 
Sursa foto: Facebook/liga militarilor profesionisti
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii