Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:26 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat şi de Tribunalul Bucureşti Nicuşor Constantinescu, fostul şef al CJC, adus azi la Curtea de Apel Constanţa

ro

06 Jun, 2016 00:00 1634 Marime text


La Curtea de Apel Constanţa va avea loc, azi, un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, învestiţi cu soluţionarea cauzei, au stabilit ca azi fostul şef al CJC să fie audiat.
 
Audierea lui Nicuşor Constantinescu este ultima etapă a acestui proces.
 
În dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost arestat preventiv, la sfârşitul lunii trecute.
 
Vineri, Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lui Constantinescu un alt mandat de arestare, în dosarul în care a fost denunţat de omul de afaceri Marian Turbatu.
 
În dosar este judecat şi Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii