Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:53 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident cu doi morţi pe DN 22. Sentinţă definitivă la Curtea de Apel Constanţa

ro

14 Mar, 2016 00:00 1494 Marime text


Curtea de Apel Constanţa a închis, definitiv, dosarul în care Oana Andra Georgescu, fiica fostului director al CEC Constanţa şi al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Alexandru Georgescu, a fost acuzată de ucidere din culpă.
 
Vineri, Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia primei instanţe, respectiv Judecătoria Tulcea, care a condamnat-o pe Oana Andra Georgescu la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru ucidere din culpă.
 
Mai mult decât atât, instanţa a înlăturat obligarea Oanei Andra Georgescu la plata daunelor materiale şi morale stabilite de instanţa de fond în favoarea părţilor civile.
 
„Constată că prejudiciul moral cauzat părţilor civile este în sumă de câte 31.000 de euro, din care partea responsabilă civilmente C Uniqa Asigurări SA a achitat suma de câte 21.000 de  euro pentru fiecare parte civilă. Obligă partea responsabilă civilmente SC Uniqa Asigurări SA la plata către Marinescu Daniela şi Marinescu Alexandru a câte 10.000 de euro fiecare, reprezentând daune morale neachitate, precum şi la plata daunelor materiale stabilite de instanţa de fond pentru fiecare parte civilă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei primei instanţe dacă nu sunt contrare prezentei decizii. (…) Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Accidentul, care s-a soldat cu doi morţi, a avut loc în luna martie 2008, pe DN 22/F 87. Procurorii susţin că Andra Oana Georgescu ar fi derapat într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens opus. În urma impactului, au decedat două persoane.

Ti-a placut articolul?

Comentarii