Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut proba sincerității? Militarul din Mamaia căruia i-a fost furată arma, testat cu detectorul de minciuni! De două ori! Verdictul specialiștilor

ro

30 Jul, 2022 16:30 6812 Marime text

 
  • Arma a fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost sustrasă. Se afla la o distanță de 200 de metri față de unitatea militară, sub o saltea.
  • Militarul a declarat că a fost atacat de o persoană, s-a luptat cu această, însă a fost deposedat de armă și muniția de răboi aferentă.  
  • După zeci de supoziții și teorii ale conspirației, la aproape patru luni distanță de la acest moment, iată că arma și muniția au fost descoperite chiar de către cel care le pierduse.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă cercetările specifice în dosarul armei furate din Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat!
 
Deși arma și muniția aferentă au fost găsite - chiar de către militarul căruia i-ar fi fost sustrase - procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta pentru depistarea persoanei care ar fi sustras arma de la militar.
 
Între timp, ostașul în cauză a fost supus de două ori testului poligraf. 
 
Astfel, în timpul procedurilor, militarul a răspuns întrebărilor special concepute în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care și-a găsit arma și muniția, la aproximativ patru luni de la incident.
 
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, potrivit specialiștilor, militarul în cauză trecut proba sincerității.
 
Mai trebuie precizat că cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru încălcare de consemn, dar și fals, pentru că ar fi declarat că a lăsat telefonul mobil la poartă, însă el a luat dispozitivul în obiectiv.  
 
„Arma a fost găsită chiar de militarul căruia i-a fost sustrasă. Se afla la o distanță de 200 de metri față de unitatea militară, la marginea unui drum care duce spre unitatea. Aceasta era ascunsă sub o saltea, cumva abandonată în perimetru, aproape de o zonă mai bogată în vegetație. Militarul în cauză a fost audiat cu privire la aceste aspecte și a susținut că, întâmplător, când se întorcea la o altă unitate unde își desfășura activitatea de la unitatea de unde provenea inițial, mergea pe stradă și a observat această saltea, a dat cu piciorul. A observat întâi o parte a armei, mai exact, cureaua acesteia și, ridicând salteaua din acel stufăriș, a identificat arma, ulterior și-a anunțat și colegii, mai precis, superiorii despre această armă. Au fost anunțate și organele de poliție care s-au prezentat și a fost identificată arma, care prezenta semne avansate de degradare, avea pânze de păinajeni, semn că stătea acolo de multă vreme“, a mai explicat, pentru ZIUA de Constanța, Viorel Teliceanu - prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, la puțin timp după găsirea armei și muniției.
 
Căutările pentru arma sustrasă din Centrul 110 Comunicații și Informatică  din Mamaia Sat au început în seara zilei de 19 martie 2022, imediat ce s-a raportat dispariția acesteia.
 
Militarul a declarat că a fost atacat de o persoană, s-a luptat cu această, însă a fost deposedat de armă și muniția de răboi aferentă.   
 
VideoPRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și
 
A fost găsită arma de care a fost deposedat militarul constănțean. Unde se afla și cine a găsit-o
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii