Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de profesori audiaţi şi documente ridicate de anchetatori Procurorii caută corupţia în Universitatea Maritimă (galerie foto)

ro

20 Sep, 2013 00:00 4050 Marime text
Suspiciuni de corupţie la Universitatea Maritimă! Ieri dimineaţă, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie din Constanţa, coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi sprijiniţi de jandarmi, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului, precum şi în secretariatul unităţii de învăţământ mai sus precizate.

Situaţie fără precedent la Constanţa! În doar câteva săptămâni, imaginea a două universităţi de prestigiu din judeţ a avut de suferit după ce organele de anchetă au anunţat efectuarea unor cercetări penale, acţiuni ce vizează activitatea de lucru a unităţilor de învăţământ superior. Concret, la scurt timp după ce fostul rector al Universităţii Ovidius din Constanţa, Tiberius Dănuţ Epure, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind acuzat de luare de mită şi de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, ieri, Universitatea de Marină a fost „vizitată” de mascaţi. Conform unei informări oficiale, procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri Anticorupţie, au efectuat, ieri, percheziţii domiciliare la patru persoane suspecte şi una în cadrul Universităţii Maritime Constanţa, cu privire la presupusa comitere a infracţiunilor de corupţie, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie şi septembrie 2013.
Oficialii UMC ne-au declarat că, ieri, la sediul universităţii, procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri Anticorupţie, au fost audiaţi 20 de profesori. Organele de anchetă au ridicat în vederea cercetărilor mai multe cataloage, lucrări ale unor studenţi, precum şi o parte a arhivei electronice deţinute de universitate. „Dacă cineva îşi permite să vândă un examen, atunci să plătească”, a conchis conducerea UMC.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • edy 20 Sep, 2013 12:46 Procurorii astia ar trebui sa inceapa sa caute si la Academia Navala, CERONAV si ANR ...