Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vine, vine primăvara. Se pregătește Constanța să redevină raiul bălăriilor?

ro

21 Feb, 2022 00:00 3182 Marime text
  • Ușor, ușor, primăvara calendaristică își intră ușor în drepturi cu alaiul ei de flori
  • La alții poate, că pe ai noștri îi va prinde din nou nepregătiți
  • Anul trecut municipiul a fost năpădit de buruieni iar nici anul acesta nu suntem departe de același scenariu horor
  • Acordul-cadru pentru activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi în suprafață totală estimativă de 681.179 mp estimat la un purcoi de bani este departe de a fi atribuit
  • Pe 14 februarie 2022, Primăria Constanța a anunțat în Sistemul de Achiziții Publice suspendarea procedurii, în timp ce o societate comerciale a cerut Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor anularea procedurii
  • Și dacă anul trecut, municipalitatea s-a aflat într-o situație hilară, contractul fiind denunțat de fostul Pomacost, de această dată, situația era binecunoscută dar tratată superficial, așa cum ne-a obișnuit deja echipa de la conducerea Primăriei Constanța
 

 

Ușor, ușor, primăvara calendaristică își intră ușor în drepturi cu alaiul ei de flori.

La alții poate, că pe ai noștri îi va prinde din nou nepregătiți.

Anul trecut municipiul a fost năpădit de buruieni iar nici anul acesta nu suntem departe de același scenariu horor.

Luni de zile, Primăria Constanța s-a chinuit să definitiveze caietul de sarcini și asistență tehnică în vederea atribuirii acordului-cadru având ca obiect întreținerea spațiilor verzi de pe domeniul public și privat al municipiului.

Inițial, licitația a fost anulată deoarece nu au existat ofertanți care să depună oferte. Ulterior, caietul a fost modificat și și-a găsit ofertanți.

La luni de zile distanță față de perioada preconizată, de Sfântul Andrei, anul trecut, anunțul privind mega-licitație pentru amenajare și întreținere a zonelor verzi din municipiul Constanța a fost urcat SEAP.

Este vorba despre un acord-cadru pentru activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi în suprafață totală estimativă de 681.179 mp.

Valoare minimă estimată este de 30.079.345,93 lei fără TVA iar valoarea maximă estimată este de 207.546.905,03 lei fără TVA. Un purcoi de bani.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 17.01.2022.



Pe 14 februarie 2022, Primăria Constanța a anunțat în Sistemul de Achiziții Publice suspendarea procedurii, în timp ce o societate comerciale a cerut Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor anularea procedurii.

Ne apropiem cu pași repezi de mărțișor iar spaţiile verzi îngrijite, iarba tunsă egal și florile multicolore prin parcuri vor fi din nou de domeniul SF.
Nu că ar fi fost mai bine vreodată.

Buruienile şi bălăriile se vor asezona perfect cu șantierele din Constanța, iar în parcuri vor fi din nou consemnate scene de groază, după ce vor fi invadate de căpușe, șerpi și alte lighioane.
 
Deși iarna a fost una blândă anul acesta, copacii nu au fost încă curăţaţi de crengile uscate, mai multe fiind deja doborâte de vântul puternic care suflă la malul mării.
 
Și dacă anul trecut, municipalitatea s-a aflat într-o situație hilară, contractul fiind denunțat de fostul Pomacost, de această dată, situația era binecunoscută dar tratată superficial, așa cum ne-a obișnuit deja echipa de la conducerea Primăriei Constanța.
 
A.M.R. doi ani și jumătate!
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Mega-licitație pentru amenajare și întreținere a zonelor verzi din municipiul Constanța. Vezi ce buget pune la bătaie Primăria!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii