Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:54 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial USR-iștii "mor" de grija casei Stănescu, iar sub ochii lor se prăbușește conacul Ion Bănescu!

ro

13 Mar, 2021 00:00 3766 Marime text
  • Școala de Artă și Meserii din Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” se va muta din casa Ion Bănescu
  • Starea clădirii monument donată orașului de fostul primar al Constanței a devenit un pericol real
  • Casa Ion Bănescu aparține primăriei Constanța, fiind doar administrată de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada
  • Casa Bănescu a ajuns în această situație și din cauza celor care au construit un alt imobil, lipit de pereții imobilului
  • Eden SRL a ridicat mastodontul pe un fost teren al RAEDPP-ului. Clădirea de P+5 etaje a devenit de câțiva ani sediul Serviciul Public de Impozite și Taxe
  • "Dacă tot au rezolvat" situația casei Bănescu, aleșii USR și-au îndreptat atenția Casa Stănescu


Școala de Artă și Meserii din Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” se va muta din casa Ion Bănescu, de pe Bulevardul Tomis.
Starea clădirii monument donată orașului de fostul primar al Constanței a devenit un pericol real pentru angajații care își desfășoară activitatea în interiorul clădiri.
S-a luat decizia mutării activității școlii într-un spațiu lângă Biblioteca I.N. Roman.
Casa Ion Bănescu aparține primăriei Constanța, fiind doar administrată de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”.
Din 2017, autoritățile ridică din umeri și întreabă retoric în spațiul public - cine este responsabil de starea în care a ajuns sediul Şcolii Populare de Arte din Constanţa?.
Pereţii clădirii de patrimoniu clasa B, au început să se crape încă de atunci. Iar crăpăturile au devenit tot mai mari. Imobilul de pe bulevardul Tomis a fost construit în anul 1937.
Grinzile sunt aproape distruse. O expertiză efectuată în acea perioadă a relevat faptul că casa Bănescu a ajuns în această situație și din cauza celor care au construit un alt imobil, lipit de pereții imobilului.
Eden SRL a ridicat mastodontul pe un fost teren al RAEDPP-ului. Clădirea de P+5 etaje a devenit de câțiva ani sediul Serviciul Public de Impozite și Taxe.
Recent, viceprimarul USR, Florin Cocargeanu anunța că va face demersuri pentru ca SPIT-ul să fie relocat din sediile care aparțin unor privați, pentru care se plătesc bani grei și ai căror proprietari, iată au produs și prejudicii administrației locale.
Declarația viceprimarului a fost consemnată și așteptăm cu toții materializarea faptelor.
Dincolo de renegocierea contractelor de chirie, reprezentanții USR ar trebui să vadă și ce se întâmplă în curtea lor cu casa care a aparținut lui Ion Bănescu.
Citim însă că un alt imobil, Casa Stănescu din centrul vechi a intrat în atenția consilierului local USR Cristiana Popescu.
Aceasta spune că a luat legătura cu moștenitorii construcției, monument istoric, proiectată de celebrul arhitect Adolf Linz în 1913.
Proprietarii ar fi început demersurile încă din 2019 pentru a restaura clădirea pe cheltuiala lor, dar după doi ani, nu le-a fost eliberată autorizația de construcție.
În numele unor privați, Cristiana Popescu își strigă indignarea pe rețelele sociale și rupe ușa arhitectului șef al orașului pentru a rezolva situația imobiliului din Peninsulă.
Domnilor și doamnelor consilieri, înainte de vă epuiza resursele pentru restaurarea unor clădiri care au proprietari, ar trebui să vă îngrijiți de imobilele din patrimoniul public al orașului!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii