Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Uniţi salvăm toată România! Strada mai are multe probleme de rezolvat!

ro

07 Feb, 2017 00:00 2279 Marime text
Cred că zi de zi auzim de cazuri ale unor români a căror sănătate sau viaţă depinde de bani: părinţi disperaţi să obţină pumnul de bani necesari pentru a-i oferi copilului o şansă la o viaţă normală, părinţi care şi-au vândut tot ce au avut şi care au ajuns să ceară cu disperare ajutorul oricui poate să le doneze cât de puţin.
 
E trist, e tragic când între viaţă şi o sumă cu multe zerouri în coadă ajungem să punem semnul egal. E trist când familiile care până recent aveau o existenţă liniştită şi fericită sunt lovite de astfel de tragedii. În loc de speranţe pentru viitor, viaţa unor familii se întrerupe brusc atunci când copilul sau unul dintre părinţi este lovit de o boală nemiloasă.
 
Fie că şansa la viaţă vine pe bani mulţi din România sau din străinătate, în ţara noastră, dacă suferi de boli grave, trebuie să ai bani mulţi ca să poţi să mai speri. Dacă nu, îţi aştepţi moartea. De aceea nu putem să nu ne întoarcem cu ochii către guvernanţii care ignoră problemele sistemului de sănătate, care nu sunt deloc puţine. De la medicii care pleacă din ţară, din cauza salariilor mici, la starea deplorabilă a unor spitale, la toate aceste probleme guvernanţii încă nu au oferit soluţii suficient de eficiente.
 
În ultima săptămână, România a rezonat la un subiect comun, reuşind ceva incredibil - întregul popor s-a unit, s-a coalizat împotriva aceluiaşi duşman, Ordonanţa 13/2017 şi Guvernul Grindeanu, fapt care, trebuie să recunoaştem, nu s-a mai întâmplat de mult. Doar tragedia din clubul Colectiv a reuşit să mai scoată din case un număr mare de români.
 
Mă bucur că românii au început să înţeleagă forţa pe care o au şi au realizat că strada îşi poate spune punctul de vedere prin proteste liniştite, dar de amploare. De acum, trebuie doar să nu uităm de forţa pe care o avem atunci când suntem uniţi şi să luptăm pentru a ne face mai bine auzită vocea: să ieşim în stradă la fel de mulţi pentru a rezolva problemele din sistemul de sănătate, apoi să trecem la sistemul de educaţie, mult încercat de experimente anuale. Avem apoi de îmbunătăţit condiţiile de viaţă, să facem presiuni pentru o infrastructură mai bună, să milităm pentru fiecare dintre punctele pe care România le are de rezolvat. Uniţi salvăm toată România!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii