Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Uniți Salvăm Pădurea Comorova”! Strângere de semnături la Mangalia, susținută de conducerea USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, prezent la Constanța

ro

11 Apr, 2022 00:00 2967 Marime text
  • Formularul și documentele necesare începerii acțiunii de strângere de semnături au fost eliberate
 
USR Constanța și USR Mangalia au început campania „Uniți salvăm Pădurea Comorova“, prin care sunt strânse semnături pentru trecerea Pădurii Comorova din proprietatea privată a municipiului Mangalia, în cea publică și, ulterior, în domeniul silvic. La conferința de presă din 10 aprilie, pe lângă deputatul Stelian Ion, au participat și europarlamentarul Vlad Gheorghe, cât și Semiran Abdurefi, din conducerea echipei USR Mangalia.

 
Formularul și documentele necesare începerii acțiunii de strângere de semnături au fost eliberate, iar, duminică, 10 aprilie, membrii USR au început acțiunea în teren prin care cetățenii din Mangalia au posibilitatea de a semna pentru salvarea Pădurii Comorova. Numărul de semnături necesar este echivalent cu 5% din registrul electoral al Mangaliei. Mai precis, este nevoie 1.651 de oameni pentru a salva singura pădure de pe litoralul românesc.În fiecare week-end, reprezentanţii USR vor fi prezenţi pe teren pentru a strânge semnături de la cetăţeni.


 
„Este un proiect nu doar local, ci și județean, și natțonal. Ne vom deplasa împreună la Mangalia pentru salvarea Pădurii Comorova. Daca nu punem presiune pe autoritățile locale, presa care relatează aceste aspecte, ei își vor vedea în continuare de planurile lor.", a spus răspicat Stelian Ion.
 
Europarlamentarul Vlad Gheorghe din grupul Renew Europe a insistat cu necesitatea unui Procuror Verde la nivel de UE, considerând că este importantă conservarea spațiilor verzi care încă mai oferă oxigen românilor. „Mă bucur foarte mult că sunt aici. Noi sustinem această inițiativă cetățenească. Este o linie rosie pe care nu putem să o lăsăm să treacă.  Am făcut 24 de interpelări și nu la toate s-a răpsuns. Nu putem salva Pădurea Comorova din mâna rechinilor imobiliari. Prin acel parc vor putea tăia până la 90 la suta din pădurea actuală. Mai multe date si context vor oferi colegii mei", a completat Vlad Gheorghe. 


 
Liderul USR Mangalia spune că a trecut prin două experimente eșuate ale administrației privind proiectele finanțate din bani europeni. „Primarul ne promite ca va face parc municipal. Mangalia, cetățenii Mangaliei, am experimentat două proiecte pe fonduri europene eșuate - parcul Evergreen, unde au construit pe beton peste care au adus pământ din Pădurea Comorova. Al doilea proiect eșuat este aleea Teilor" -  a spus Semiran Abdurefi
 
 PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


USR Constanța dă startul campaniei "Uniți salvăm Pădurea Comorova" (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii