Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Penitenciarul Poarta Albă! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 Sep, 2023 08:58 1864 Marime text
La mai puțin de o lună de la ultima acțiune de protest, angajații Penitenciarului Poarta Albă organizează astăzi un protest spontan în fața unității.

La acțiunea de protest de astăzi participă aproximativ 100 de angajați.

Protestatarii spun ca refuza munca suplimentara ca reactie la refuzul Guvernului României de a aplica legea. Ei continuă seria protestelor declanșate în luna august 2023. Sunt decisi sa isi apere drepturile si sa ramana uniti, "mai ales că Guvernul României ne-a mințit cu privire la aplicarea integrală a legii salarizării unitare(L 153/2017) în sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională".
Li s a promis ca revendicarea salariala va fi pusa în practica la rectificarea din august 2023 cel mai târziu.

De asemenea protestatarii precizează că Guvernul ii minte de 7 ani. În plus, susțin că directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ii amenință pe angajații inchisorilor "mai mult sau mai puțin voalat, cu Parchetul". Mai mult, acesta ar transmite directorilor de unitate să ia toate masurile de împiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constituțional de a protesta și de a refuza munca suplimentară. 

"Sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore de ore suplimentare efectuate de personalul din penitenciare. Și zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, unele chiar din anul 2021", transmit angajații penitenciarului.


Revendicările sindicaliștilor sunt următoarele: 

• Aplicarea în integralitate a Legii unice de salarizare (Legea 153/2017) pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională; 

• Exceptarea Sistemului penitenciar de la aplicarea prevederilor LEGII AUSTERITĂȚII, lege ce se dorește a fi asumată de Guvernul României și care ar produce un dezastru funcțional pentru Sistemul penitenciar; 

• Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și desfășurarea în condiții de siguranță pentru personal a misiunilor operative; 

• Actualizarea tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru personalul din Sistemul penitenciar".

Sindicaliștii mai menționează că la sfârșitul lunii septembrie, începând cu data de 26-27 septembrie REFUZĂ MUNCA SUPLIMENTARĂ! 



Citește și: 

Protest spontan la Penitenciarul Poarta Albă! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii