Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea zâmbetului în această perioadă tensionată

ro

14 Nov, 2020 00:00 4658 Marime text

Ai spune că zâmbetul denotă, de cele mai multe ori, fericirea și buna-dispoziție, dar s-ar parea ca și reciproca să fie valabilă - fericirea vine de la zâmbet.
 
Creierul primește anumite semnale din partea mușchilor feței și le interpreteaza ca pe un "start la fericire". Consecința este, desigur faptul că apar emisii de hormoni ai fericirii, care ameliorează dispozitia noastra emoțională. Cu alte cuvinte, da, poți zâmbi de fericire dar poți zâmbi și pentru fericire.
 
Trăim într-o lume în care noi, oamenii, nu mai avem timp să zâmbim, să ne uităm în jur, să împărțim un cuvânt frumos, și acum mai suntem apăsați și de această pandemie de coronavirus. De ce? Pentru că suntem în primul rând motivați de nemulțumirile pe care le avem în viață.
 
Un studiu făcut cu ajutorul fotografiilor de la absolvirea facultății, arată faptul că acele persoane care zâmbesc cu sinceritate in respectivele fotografii, vor fi mai fericite, mai implinite din punct de vedere emoțional, chiar si dupa zeci de ani de la terminarea școlii, absența zâmbetului corelându-se cu divorțul. Știți vorba aceea... "happy-go-lucky". Altfel spus, drumul către zâmbetul de mâine, începe cu zâmbetul de azi. Studiul dovedește de fapt că atitudinile noastre au tendința să se conserve în timp și da, că cei fericiți sunt norocoși.
 
„Nu înceta niciodată să zâmbești, nici chiar atunci când ești trist, pentru că nu se știe cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” ,spunea Gabriel Garcia Marquez. Zâmbetul Monalisei este faimos în întreaga lume, însă îndrăgostiții pot jura că zâmbetul iubitei lor este mai minunat și mai fermecător.
 
Oamenii de știință, încă din 1924, au documentat felul în care zâmbetul ne afectează în mod direct dar și pe cei din jurul nostru. Indiferent de ceea ce facem sau unde o facem - de la activități plictisitoare până la cele plăcute precum ascultatul muzicii - expresiile faciale umane, în mod special zămbetul, au un impact mare nu numai asupra stării noastre mentale și emoționale, cât și asupra stării noastre fizice. Aceste efecte benefice sunt transmise și oamenilor din jurul nostru. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii