Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:59 28 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miza alegerilor locale nu este pentru poporul constănțean! De ce susțin asta?

ro

17 Aug, 2020 00:00 3585 Marime text
  • La localele din acest an, mi-aș fi dorit anunțate și mai apoi, înfăpătuite, două chestiuni mari și late
  • La județ o reformă administrativă sănătoasă, pe termen mediu și lung, pentru că o dată pentru totdeauna robinetul cu bani trebuie închis
  • La municipiu, mi-aș fi dorit o legitimare cât se poate de concretă a căii occidentale a Constanței. Adică, bani, mulți bani europeni care în timp să schimbe și standardele de trai

După câteva cicluri electorale, sunt la vârsta la care vorbele nu ma mai impresionează. De promisiuni, zic. Da, deloc. Nici retragerile de pe liste, nici datul în cap, nici trasul preșului de sub picioare, nici schimbarea candidaților pe ultima sută de metri.
La localele din acest an, mi-aș fi dorit anunțate și mai apoi, înfăpătuite, două chestiuni mari și late.
La județ o reformă administrativă sănătoasă, pe termen mediu și lung, pentru că o dată pentru totdeauna robinetul cu bani trebuie închis. Niciun candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța nu are un astfel de proiect în programul electoral.
Se merge în continuare pe “floricele” bune de puse eventual undeva la index și mai puțin pe viziune și pragmatism.
Dacă-i întrebi, pe candidați găsesc întotdeauna explicații legate de legislația inadecvată. În realitate,  nu au niciun interes să lase din brațe alesii locali și funcționărimea de partid, în timp ce multe localități din județ sunt în faliment tehnic de ani de zile, susținute în viața cu bani de la bugetul județean.
Candidații la Consiliul Județean vor să fie președinți cu mâna întinsă la primari și să arunce banii pe fereastră pe cheltuileli de funcționare a unor sate și comune depopulate și rămăse în urmă.
Vă imaginați că în 2020, candidații încă mai promit că vor rezolva problema toaletelor din fundul curților din județ?
În realitate, toate standardele de calitate ale serviciilor din acest colt de țară sunt la pământ.  Au fost peste 10 ani de adminstrație făcută cu japca, urmată de alți patru de administrație făcută după ureche. Rezultatul îl puteți vedea singuri la o simplă plimbare prin județ.
La municipiu, mi-aș fi dorit o legitimare cât se poate de concretă a căii occidentale a Constanței. Dincolo de discursuri, de cât pro europeni și pro NATO suntem noi, ca edili.
Asta e doar fațada, domnilor! Constănțeanul vrea și el să simtă după niște ani din binefacerile apartenenței la Uniunea Europeană. Adică, bani, mulți bani europeni care în timp să schimbe și standardele de trai. Că de-aia au plecat 4% dintre constănțeni în ultimii 4 ani din municipiul Constanța și probabil și din țară.
Nu mai vreau să mai aud și în 2024 despre cât de mișto este să trăiești în Cluj sau Oradea!
Model de dezvoltare există de ceva timp, nu trebuia inventat, doar importat, pliat pe specificul local și pus în aplicare de oameni cu chef de muncă.  Atât.
În absența celor două proiecte pe care eu le vedeam capitale în acest an electoral, competitorii se vor rezuma din nou, la discursuri fără substanță, dat de muncă clientelei politice, atacuri și/sau spălat cadrave politice și ulterior la un mandat în care vor invoca, după caz, fie greau moștenire, fie ticăloșia partidului aflat la guvernare!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii