Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:43 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mazăre, te rog, NU!

ro

20 Mar, 2015 00:00 4072 Marime text
Mă tot întreb, dacă Radu Mazăre renunţă la Primăria Constanţa, cine, oare, va mai organiza un carnaval în staţiunea Mamaia? De ce să fim privaţi de evenimentul ăla oribil, cu multe, prea multe accente de penibil şi kitsch? De ce să nu mai vedem şerpi, pui de leu şi crocodili aduşi pe scenă, de la circ? De ce să nu mai vedem dănţuind pe scenă un actor din filme XXX, pe post de clovn al primarului? Nu e corect! Banul public trebuie pompat în carnavalul din Mamaia! Altminteri, unde vor fi direcţionaţi, spre exemplu, cei 50.000 de euro, bani publici, care anul trecut au fost folosiţi pentru butaforia celor trei care alegorice angrenate în carnaval?! Doar n-o să meargă spre rezolvarea problemelor importante! Să fim serioşi! Mazăre trebuie să defileze pe carul alegoric, pentru a-i face fericiţi pe turiştii care sparg seminţe şi aruncă pe jos cojile, într-o nesimţire profund candidă!

Cine, oare, va mai ţine amărâţii de orice vârstă, tutuindu-i şi pe tineri, şi pe bătrâni şi, la o adică, chiar repezindu-i (normal!), şi pe ger năprasnic, dar şi în zilele caniculare, pe treptele Primăriei Constanţa, pentru a-şi spune doleanţele, pe motiv că în Casa Albă nu există o sală de audienţe? Oare oamenii ăştia riscă să fie trataţi mai bine în cazul în care Mazăre pleacă din Primăria Constanţa? Se va găsi, oare, cineva care să-i invite în sediul în care muncesc reprezentanţii administraţiei publice locale? Putem înlocui „muncesc“ şi cu alte cuvinte.

Cine va mai defila cu tinere de „opşpe“ ani, îmbrăcate, sărăcuţele, în ţinută inspirată de Che Guevara, liderul nepereche al regimului comunist cubanez, la evenimentele locale şi centrale ale PSD-ului? Şi cine va mai merge cu fătuci îmbrăcate în costume de baie în secţiile de vot?
Dar Parcul Tăbăcărie?! Dă, Doamne, betoane! Multe, multe betoane. Să ne asfixiem, să uităm ce-nseamnă spaţiul verde! Betoane roz, vernil, mov. Betoane în toate culorile lumii. Există, oare, vreun candidat la Primăria Constanţa căruia să-i placă iarba, spaţiul verde, mai mult decât actualului primar? Puţin probabil.
Mazăre nu trebuie să plece. Trebuie să-şi ducă la capăt actualul mandat. Să dea pachete electoratului fidel, să pupe băbuţele, să promită marea, şi sarea, şi CET-ul cu gigacaloria ieftină. De fapt, nu ieftină, ci la un preţ decent.

Nu, Mazăre, te rog, nu pleca! Fiindcă, dacă pleci tu, aşa-numita opoziţie din Constanţa nu va mai avea pe cine să slujească. Nicio pasăre din opoziţie nu va mai şti pe limba cui să cânte şi nici cum să se prefacă indignată atunci când tu şi numai tu vei face nu altfel decât pe placul ei.
P.S.: Da, ştiu, eu sunt doar o ziaristă invidioasă. Nu vă invidiez însă pe aceia dintre voi care, votându-l cu şapte mâini pe Radu Mazăre, v-aţi uitat la fiicele, nepoatele, surorile voastre defilând în pseudo-uniformă kaki lângă primar. Ştiţi că şi Gaddafi avea o „armată de virgine“, da?!

Ti-a placut articolul?

Comentarii