Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

ro

06 Jun, 2023 12:30 5722 Marime text
Vești bune pentru cei care și-au dorit să nu fie desființată pasarela maritimă din Mamaia! Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism cu scopul reabilitării acesteia.

Astăzi, 06 iunie, la debutul sezonului estival, după cum puteți observa în secțiunea Galerie foto a materialui, nu se observa nici o schimbare la structura pasarelei. 
 
Conform Certificatului de Urbanism nr. 3075 din data de 5 decembrie 2022, se dorește reabilitarea pasarelă maritimă amplasată în stațiunea Mamaia, zona Hotel Victoria, documentul fiind valabil 24 de luni.


 
Viceprimarul Ionuț Rusu a punctat că nu a existat niciodată intenția de a fi demolată pasarela. Administratorul public, Felicia Ovanesian a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că, într-adevăr, municipalitatea are în plan reabilitarea pasarelei maritime.

„Au fost demontați acei piloni în condiții de siguranță și am verificat să nu fie afectați de sarea din mare. Totul a decurs bine, iar acum o refacem”, a punctat Felicia Ovanesian. Lungimea finală a pasarelei se va stabili în urma proeictării.

Pasarela 

Din pasarelă au rămas aproximativ 150 de metri, față de 420 metri cât va avea inițial. Pasarela pornea de pe plaja din dreptul Hotelului Victoria şi făcea legătura cu digul din larg. Construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn, pasarela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa a contribuit cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pasarela a fost inaugurată în urmă cu 10 ani. Conform proiectului, pasarela avea o lungime de aproximativ 420 de metri, o lăţime de patru metri, iar debarcaderul este proiectat cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. De asemenea, pasarela este prevăzută cu băncuţe pentru odihnă.
 
Inaugurarea 


„Agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie. Agrementul înseamnă şi ziua. Turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare", declara primarul Radu Mazăre, în iunie 2012, la evenimentul de inaugurare a pasarelei maritime. Mazăre a ajuns pe pasarelă pe mare, cu o ambarcaţiune, „flancat" de şase fete. Interesant de remarcat este faptul că Mazăre a afirmat că proiectul a prins contur pe vremea Elenei Udrea, fostul ministrul al Turismului, acelaşi ministru PDL despre care, nu de puţine ori, primarul declara sus şi tare că nu ar susţine turismul de pe litoral, îndeosebi pe cel din Constanţa: „Am pus-o la cale această pasarelă şi am gândit-o în perioada în care mă înţelegeam cu fostul ministru al Turismului (n.r. Elena Udrea). Între timp, dumneaei nu mai este ministru".

Citește și: Galerie foto și Video Pasarela din Mamaia va fi scurtată la nici 10 ani de la inaugurare. Lucrările au început deja
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii