Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Viteza, alcoolul și drogurile, combinația fatală care distruge vieți pe șosea!

ro

27 Oct, 2023 17:00 1044 Marime text
 
  • Tragediile rutiere distrug vieți și lasă în urmă familii care nu își vor mai reveni niciodată complet
 Viteza excesivă poate distruge vieți! Nu este un slogan din campanii de prevenire ale polițiștilor rutieri ci o realitate cu care ne confruntăm, din păcate destul de des! În combinație cu alcoolul și diverse substanțe interzise, viteza devine un ucigaș de temut!

Un tânăr de doar 21 de ani a murit în noaptea de joi spre vineri la Constanța după ce a apăsat pedala de accelerație mult prea tare și s-a izbit de un copac!  Imaginile de la locul accidentului sunt înfiorătoare! Mașina era ruptă la propriu în bucăți, iar trupul victimei, azvârlit pe șosea!

Tragedia a lăsat îndoliată o familie care nu își va reveni niciodată după această pierdere!

În ultimele luni au fost mediatizate intens mai multe astfel de accidente care au distrus vieți la început de drum! Tineri care abia au trecut pragul vârstei de 18 ani au ajuns în sicriu din cauza teribilismului, iar familiile încearcă să își revină căt de puțin după aceste nenorociri!

Din păcate, cu toată mediatizarea acestor nenorociciri, mesajele nu par să ajungă la teribiliștii care par să se creadă invincibili la volan și să nu le pese că își distrug viața și nenorocesc alte persoane.

Zilele trecute, doi șoferi ucraineni au semănat groază printre conducătorii auto de pe Autostrada A2 București-Constanța după ce s-au urcat la volanul unor mastodonți încărcați cu substanțe inflamabile în pragul comei alcoolice!

Primul conducător auto a fost  testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În al doilea caz, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Noroc cu vigilența altor șoferi din trafic care au sunat la 112 la timp iar polițiștii au intervenit înainte de producerea unei tragedii, mai ales că al doilea șofer conducea o cisternă încărcată cu 19,61 tone de combustibil.

Nu mai trebuie amintit cazul de la 2 Mai soldat cu moartea a doi tineri studenți într-un accident provocat de un tânăr drogat! Din păcate cazurile nu sunt singulare și cu toate campaniile derulate de polițiști, cu toate legile aflate în vigoare numărul inconștienților care sfidează orice regulă și se urcă la volan fie beți criță, fie drogați este din ce în ce mai mare.
 
Citește și: 

Viteză excesivăAccident mortal în Constanța. Tânărul decedat, surprins de camerele de supraveghere pe bulevardul Aurel Vlaicu (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii