Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:15 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vara 2022 – Aceleași piei înroșite de soare expuse în magazine și covoare de semințe, doar că (mult) mai scumpe. Să fie premium, oare?

ro

20 Jun, 2022 00:00 943 Marime text


A început sezonul din 2022 al semințelor sparte în parcare, al berii băute pe borduri și al gălăgiei până-n zori. Să nu uităm și de vara pieilor înroșite, plimbate și expuse cu mândrie în magazine.

Știm, ești în vacanță, e liber la distracție. Încerc să înțeleg, însă empatia mea cu acest fel de caz se oprește când este ora 03.00, în mijlocul săptămânii și țipetele și urletele nu se mai opresc. Culmea, unii vor să doarmă pentru că, hei, ghici ce! Și constănțenii au job-uri.

Da, au explodat prețurile – de la prețul absurd al unei camere de hotel, până la cel al unei băuturi pe o terasă, o vacanță, cel puțin acum, poate fi sub forma unui efort financiar. Totuși, asta nu scuză „distracția” pe care o aud, noapte de noapte, în parcarea din fața blocului. „De toți banii” ar trebui să aibă, totuși, niște limite.

Cum berea nu merge fără semințe, covorul de coji, care se întinde pe trotuar, pe care pășesc a doua zi mă transpune într-o lume a nesimțirii și a educației precare.

Bucureșteni, și nu numai, comentează de zor pe Facebook că le-am invadat traficul, că le-am ocupat parcările și că n-avem ce căuta la Capitală, să plecăm acasă – „Plin de numere de Constanța!”. Eh, am același sfat și pentru cei care-și aruncă mizeriile pe unde apucă și scuipă cu nonșalanță resturile de semințe, că doar au ajuns „la țară, unde nu contează”.

Mă întrebam, anul trecut, în debutul sezonului estival, cât ne costă pe noi, constănțenii, un sejur la mare, și cât îi costă pe turiști? Un an mai târziu, cred că suntem la egalitate.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii