Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nu ne mai facem bine! A explodat „butoiul de pulbere” la Crevedia

ro

27 Aug, 2023 17:00 1300 Marime text
  • Tragedia de la Crevedia putea fi evitată. Sunt absolut sigură de asta!
 
26 august 2023. Ziua în care tragedia se producea în direct pe toate posturile de știri, pe rețelele de socializare. Exploziile de la Crevedia sunt exemplul clar că dacă lași un butoi de pulbere nesupravegheat, cum se întâmplă în țara noastră, la final explodează.
 
„Băi, acolo sunt băieții noștri”, urla un pompier după a doua explozie, privind speriat spre fumul gros și intens care se ridica spre cer. Zeci de persoane, pompieri, jandarmi, polițiști, cât și civili au ajuns arși. Unii aveau arsuri pe 95% din suprafața corpului, arsuri de gradul IV. Unii aveau arsuri pe căile respiratorii. Vă aduceți aminte de Colectiv, da? Câți au murit ulterior de la infecțiile din spitale, de la complicațiile de la arsurile de pe căile aeriene.
 
România are nota de plată achitată în morți de fiecare dată când cineva refuză să se conformeze regulilor. Se ignoră pentru că „ce se poate întâmpla?”. Așa funcționează spații neautorizate, care sunt un real pericol pentru că toți preferă să închidă ochii pentru bani. Acesta este cruntul adevăr. România schimbă banii cu morții. La final, toată lumea suferă.
 
Tragedia de la Crevedia putea fi evitată. Sunt absolut sigură de asta! Putea fi evitată dacă acolo nu funcționa nimic, așa cum se preciează în documentații, dacă patronul ar fi avut un gram de responsabilitate.
 
Ce se va întâmpla acum? Unii vor fi demiși, alții vor fi anchetați, se vor face controale în stânga și în dreapta, ani de zile politicienii se vor cățăra și pe această tragedie, iar în campania electorală de la anul va fi un subpunct pe fișa lor.
 
Așa s-a întâmplat și la Colectiv, așa se va întâmpla și cu Crevedia.
 
Păcat, mare păcat.
 
Citește și
 
Imagini șocante! Deflagrațiile de la Crevedia surprinse în imagini! 58 de persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii