Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere de prelungire a arestului preventiv în dosarul Crevedia

ro

27 Sep, 2023 16:16 776 Marime text

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) aduce la cunoștința publicului noutăți în dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive față de doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie: 

În continuarea comunicatelor de presă din datele de 27 august 2023, 5 septembrie 2023 și 6 septembrie 2023, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive față de doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023.

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-au reținut următoarele:

Inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități.

Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.

Din cercetările efectuate rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 158 de persoane.

Până în acest moment, au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Dintre acestea, 81 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.- se arată în comunicat. 




 Citește și: 

Ministerul SănătățiiTrei pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, intubați și ventilați mecanic în spitale din străinătate (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii