Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre răniții de la Crevedia „Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienţi să se ia probe mai des decât de obicei” (VIDEO)

ro

29 Aug, 2023 15:57 829 Marime text
  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, 29 august 2023, că pacienţii răniţi în urma exploziilor care au avut loc la Crevedia la finalul săptămânii trecute sunt îngrijiţi „cu foarte multă atenţie” şi li se iau probe microbiologice mai des decât „de obicei”, conform AGERPRES.
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, 29 august 2023, că pacienţii răniţi în urma exploziilor care au avut loc la Crevedia la finalul săptămânii trecute sunt îngrijiţi „cu foarte multă atenţie” şi li se iau probe microbiologice mai des decât „de obicei”, conform AGERPRES.
 

„Ei sunt îngrijiţi cu foarte multă atenţie, cu foarte multă dedicaţie... (...) Evident că se iau toate măsurile care să minimalizeze acest risc, dar nimeni nu poate să garanteze cum se doreşte uneori că acest risc nu există. Există acest risc. Colonizarea cu germeni multirezistenţi poate să fie personală sau poate să fie din mediul în care se găseşte pacientul. Se fac probe microbiologice. Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienţi să se ia probe mai des decât de obicei. În loc să se ia o dată pe săptămână, se ia chiar de două-trei ori pe săptămână. Încercăm să ţinem lucrurile sub control”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Institutul „Matei Balş”.

 
Potrivit acestuia, la o persoană cu comorbidităţi un episod infecţios poate să fie fatal.
 

„Chiar şi la nivel european există o estimare a deceselor, chiar dacă nu întotdeauna este o cifră exactă şi o legătură de cauzalitate directă, pentru că la o persoană cu comorbidităţi un episod infecţios poate să fie fatal şi atunci poţi să discuţi dacă boala de bază este responsabilă de deces sau infecţia”, a mai arătat ministrul.

 
 
Citește și:
Controale ale ITM Constanța la stațiile peco și GPL din județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii