Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea Autorizație de mediu, de aproape 3 ani

ro

28 Aug, 2023 10:37 780 Marime text
Sursă foto: ISU Dâmbovița
  • Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea Autorizație de mediu, de aproape 3 ani.
  • Figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă.
 
Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea Autorizație de mediu, de aproape 3 ani. Figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă, transmite un comunicat din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.
 
Fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de sâmbătă seară, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14 octombrie 2020, după ce titularul a notificat APM Dâmbovița, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din comuna Crevedia, sat Crevedia, județul Dâmbovița.
 

„Potrivit datelor transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița, Autorizatia de mediu pe care a detinut-o SC FLAGAS SRL a fost emisă în vederea desfășurării activității „Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule (Statie SKID GPL)” și avea valabilitate în perioada 3 mai 2016 - 3 mai 2021.  
 
Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizației, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri și o pompă de distribuție GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.


Având în vedere că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, Autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci, a încheiat sursa citată.


Citește și:
UPDATE. Planul Roșu activat!: Mai multe persoane rănite într-o explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii