Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În căutarea masculinității și a feminității

ro

06 Mar, 2023 00:00 1673 Marime text
  • Cursurile de masculinitate și feminitate pot părea o pierdere de timp și bani în ochii unora, dar pentru alții reprezintă calea de a-și transforma viața
 
În ultimul weekend văzusem la televizor o știre despre cursuri menite să-i ajute pe bărbați să devină mai masculini, totodată existând și cursuri dedicate femeilor care vor să-și recapete feminitatea, sau să se simtă în regulă cu sexul pe care îl reprezintă.
 
Cursurile de masculinitate au ca scop să învețe bărbații cum să vorbească cu femeile, cum să se îmbrace, cum să se comporte într-o relație, ce cadouri să cumpere, etc.
 
De partea cealaltă, femeile care simt că, din cauza slujbei sau din motive diverse și-au pierdut aura feminină pot apela la cursurile de feminitate.
 
Poate că mulți din cei care au urmărit știrea au luat în derâdere inițial acest demers dedicat ambelor genuri, dar la o privire mai atentă, mai de ansamblu, acesta are un rol important în formarea sănătății fizice și mintale.
 
Trebuie să avem în vedere că unele persoane sunt din naștere diferite față de etichetele care există în societate legate de genul reprezentat, iar altele au experimentat pe parcurs trăiri care le-au schimbat modul de a se raporta la sexul masculin sau feminin. De aici pot apărea probleme legate de cum se identifică pe sine, de încrederea în propria ființă, de comportamentul arătat în preajma celorlalți. Astfel, aceste cursuri vin ca un tratament, ca o rezolvare a dilemelor amintite.
 
Nu mi se pare o anormalitate să existe bărbați care vor să devină, aș zice eu mai buni, nu neapărat mai masculini. Cum am zis mai sus, este o metodă de a trece peste problemele cu care se confruntă și de a-și face viața mai plăcută. De asemenea, dacă ne orientăm atenția asupra cazurilor de relații toxice, cursurile reprezintă un prilej de a ști cum să tratezi o femeie și cum să întemeiezi o relație sănătoasă cu ea.
 
În aceeași notă, nu este deloc ciudat să existe femei care vor să aducă o schimbare în cotidianul lor, asta însemnând în cazul de față să devină sau să redevină mai feminine.
 
Pot și cu siguranță există păreri în contradictoriu în legătură cu bărbații și femeile care aleg să urmeze cursurile, dar e dreptul lor să facă ceea ce consideră a fi de bun augur pentru un plus de calitate în viață.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii