Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Furia iernii a lovit Constanța. Nu scăpăm curând de vremea rece. Primăvara pare doar un vis frumos

ro

22 Mar, 2018 00:00 1991 Marime text
Dacă ne uităm la data din calendar, aceasta ne arată că am trecut de mult de jumătatea primei luni de primăvară, numai că vremea ne contrazice. De la începutul lunii martie am avut de înfruntat capriciile unei ierni care nu voia deloc să renunțe și să lase primăvara să ne răsfețe cu căldură, pomi înfloriți și verdeață.
 
După câteva zile în care am gustat din plin „oferta promoțională“ a unei primăveri care încerca din toate puterile să răzbată, iarna a revenit în formă la malul mării și pare că nu ar vrea să ne părăsească în curând.
 
Înfruntăm de câteva zile bune furia unei ierni târzii care nu vrea să renunțe și să predea ștafeta primăverii. Așa se face că avem parte iar de drumuri acoperite cu zăpadă, trenuri de călători anulate sau drumuri închise.
 
Din cauza ninsorii și a vremii severe, în București autoritățile au luat decizia de a închide unitățile școlare vineri, când se anunță temperaturi foarte scăzute. La Constanța încă nu a fost luată o astfel de măsură, dar, având în vedere cum evoluează vremea, nu ar fi exclus să fie luată aceeași hotărâre.
 
Meteorologii au emis o nouă avertizare de ninsori pentru intervalul 22 martie, ora 15 - 23 martie, ora 20, vizate fiind Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Conform ANM, în aceste zone se va depune un strat nou de zăpadă, consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45 - 55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.
 
Mai mult, vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.
 
De asemenea, meteorologii au emis și Cod Portocaliu pentru sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, unde ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h și temporar 65 - 70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.
 
În concluzie, iarna pare că nu vrea să plece sub nicio formă. Nu este primul an în care ne confruntăm cu o iarnă târzie, iar la cum evoluează vremea, pare că în curând copiii noștri nu vor mai învăța la școală despre succesiunea celor patru anotimpuri, ci vor ști că avem iarnă șase luni din an și vară în celelalte șase luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii