Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Farul Constanța. Nu încetați să credeți, visele frumoase se pot împlini!

ro

09 Sep, 2021 00:00 4677 Marime text
 

 
  • În sezonul 2021/2022, fotbalul românesc a consemnat și întoarcerea în elită a Farului Constanța, în urma unirii dintre cluburile FC Viitorul Constanța și FC Farul Constanța.
  • După ani și ani, atingerea din nou a Ligii 1 părea a rămâne doar la stadiul unui vis frumos, în melancolia și amintirea suporterilor.
  • Iată însă că, în această vară, o „bombă“ a explodat pe litoral: Farul în Liga 1, cu Gică Hagi antrenor!
 
După 12 ani, Farul Constanța s-a întors în Liga 1. Retrogradată din primul eșalon la finele sezonului 2008/2009, echipa fanion a litoralului a străbătut de atunci o perioadă plină de dificultăți, care a culminat cu falimentul din 2016, pe când clubul era în Liga a 2-a.
 
Spiritul farist a fost ținut însă în viață de fani, aceștia înființând Suporter Spirit Club Farul Constanța, cu care au plecat de jos, de la Liga a 4-a, și au promovat în Liga a 2-a. Visul a fost întotdeauna revenirea brandului „Farul“ în prima divizie, acolo unde îi e locul. În Liga a 2-a, la gruparea de pe litoral a venit apoi și Ciprian Marica, echipa s-a numit din nou Farul, însă revenirea în elita fotbalului românesc se amâna, chiar dacă, în sezonul trecut al Ligii a 2-a, cu Ianis Zicu pe banca tehnică, clubul a fost la un pas de a se califica în play-off și a se implica astfel în lupta pentru promovare.
 
Atingerea din nou a Ligii 1 părea a rămâne doar la stadiul unui vis frumos, în melancolia și amintirea suporterilor. Iată însă că, în această vară, o „bombă“ a explodat pe litoral: Farul în Liga 1, cu Gică Hagi antrenor! Ce-ți poți dori mai mult, după ani de suferință și suspine în purgatoriul eșaloanelor inferioare și cu o speranță de mai bine din ce în ce mai slabă și mai neajutorată?
 
Într-o vară în care în Liga 1 au revenit, prin promovare, nume de tradiție, precum Rapid și U Craiova 1948, fotbalul românesc a consemnat și întoarcerea în elită a Farului Constanța, în urma unirii dintre cluburile FC Viitorul Constanța și FC Farul Constanța, prin proiectul „Împreună suntem mai puternici“ și sub sloganul „O singură echipă, un singur brand, o singură iubire = Farul Constanța“. O dovadă că visele frumoase se și pot împlini, astfel că nu încetați să credeți în ele! Iar bucuria revenirii în Liga 1 e dublată sau chiar triplată de parcursul deosebit al „marinarilor“ din acest start de campionat și de atmosfera de vis creată de suporteri la meciurile echipei constănțene. Bucuria e de nedescris. Ole, ola, Farul s-a întors în A!
         
Citește și:
 
La o cafea turcească cu Fatih Terim
Luna viitoare, Farul Constanța ar putea găzdui revanșa cu Galatasaray Istanbul

 
Farul Constanța, top 3 în Liga 1 în clasamentul prezenței spectatorilor
 
Farul Constanța
Jefte Betancor a marcat patru dintre cele șase goluri ale „marinarilor“. „Am crezut foarte tare în el“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii