Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 07 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Făgădău, ignorat de „superprimăriţa“ Marcela! Când vor fi schimbaţi directorii lui Mazăre?

ro

13 Apr, 2019 00:00 3337 Marime text
Pe vremea lui Mazăre i se spunea „tanti Marcela”, în zilele noastre, şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa se crede „superprimăriţă”! Marcela Frigioiu şi pixul ei taie, de la sine putere, bugetele instituţiilor din subordinea Primăriei Constanţa. Nu avem idee dacă Marcela ia deciziile pe tarlaua de la Costineşti (n.r. aia din declaraţia de avere) într-o zi însorită de weekend, dar situaţia asta ar trebui să-i ridice serioase semne de întrebare actualului primar. Dacă mai avem primar, dacă nu, s-o lase pe Marcela să se joace cu pixu’, până se vor prăbuşi de tot clădirile RAEDPP din zona peninsulară.
 
3,5 milioane de lei au fost rase de „superprimăriţă” din bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, pe motiv că este prea mult şi nejustificat. Hotărârea avea şi referat, şi notă de fundamentare, cu semnătura primarului în funcţie, şi totuşi… nu a fost suficient.
 
Madam de la Direcţia Financiară nu a înţeles şi nici nu a întrebat dacă în referatul propus spre aprobare erau prinse şi lucrări de proiectare şi de execuţie pentru faţadele şi interioarele a 16 imobile din zona peninsulară, o pată neagră a zonei. Sunt foarte curioasă dacă „superprimăriţa” ar înnopta măcar o dată acolo, poate aşa ar înţelege necesitatea. Unde mai punem că unele clădiri sunt de patrimoniu şi au nevoie să fie grabnic recondiţionate, fără să se intervină în arhitectură, culoare sau tâmplărie. 

După reabilitare, RAEDPP intenţiona să închirieze aceste clădiri ca spaţii comerciale, pentru a creşte veniturile regiei şi pentru amortizarea investiţiilor aferente reabilitării/renovării. În plus, o parte din banii proveniţi din aceste închirieri ar trebui reinvestiţi în reabilitarea şcolilor din municipiu, care se vor reîntoarce sub umbrela RAEDPP.
 
Cu un buget aprobat, ca niciodată, aproape de mijlocul anului, orice lună de aşteptare în plus devine vitală. Numai Marcela se face că plouă şi promite că o va rezolva la rectificare! N-ar fi mai simplu s-o rezolvi acum, înainte de aprobarea bugetului, să recunoşti că îţi place să te joci cu pixul şi gata?
 
Consilierii locali municipali din comisia juridică vor mai face o încercare cu Marcela, săptămâna viitoare. Dacă aş fi în locul lor, pe lângă un amendament absolut necesar în bugetul RAEDPP, i-aş mai transmite amical că „merge şi aşa” este un post vacant în Madagascarul lui Mazăre, după care „tanti” tânjeşte de ceva timp.
 
 

 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii