Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De un parc avem nevoie mai mult decât de Ziua Constanței sau de Festivalul Verii!

ro

30 May, 2022 00:00 3025 Marime text

În urmă cu puțin peste o săptămână, administrația locală din Constanța a organizat festivitățile pentru Ziua Constanței, manifestări organizate anual în preajma datei de 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena.
 
De curând, primăria a anunțat demararea procedurilor pentru organizarea Festivalului Verii, ce urmează, de asemenea, a fi celebrat cu un fast de 600.000 de lei, nerambursabili, inclusiv TVA.
 
Frumoase inițiative, nimic rău de zis ... cu excepția faptului că, din păcate, Constanța este un oraș care are mai multă nevoie de un parc, de exemplu, ori de unul decent sau bine întreținut, acolo unde există.
 
Constanța este un oraș care are mai multă nevoie de o stradă principală a centrului vechi (în speță, strada Ștefan cel Mare) reabilitată și lipsită de tranșeele care însă sunt prezente aici de câteva luni bune.
 
Constanța este un oraș care are o mult mai mare nevoie de un Spital Clinic de Boli Infecțioase deschis în siguranță, funcțional și cu personal calificat pentru a funcționa la capacitate normală, în contextul în care sezonul cald vine pe litoral cu enterocolite, toxiinfecții alimentare și alte boli infecțioase de tot felul cărora trebuie să le țină piept.
 
Constanța este un oraș cu parcuri puține sau inexistente (în cartierul Km 5, de pildă, nu există niciunul, la fel ca în alte zone ale orașului), este un oraș care are nevoie de investiții în ce privește infrastructura, în ce privește finalizarea proiectelor demarate deja (cum sunt cele de pe strada Ștefan cel Mare, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și nu numai), are nevoie de reabilitarea clădirilor vechi.
 
Sunt multe lucruri de făcut în Constanța. Iar eu nu sunt hater, cum prea des ne place să ne etichetăm unii pe alții.
 
Eu mă bucur de orice lucru bun ce se face pentru oraș, indiferent de culoarea politică a celui ce îl face.
 
Dar asta nu mă oprește să remarc, atunci când este cazul, că uneori se folosește în continuare principiul „pâine și circ“ (doar că fără pâine) pentru a ține mulțimile într-un fals sentiment de mulțumire și a le distrage atenția de la lucrurile cu adevărat importante, de la lucrurile de care este cu adevărat nevoie.
 
Citește și
Alți bani, altă distracție! Primăria Constanța oferă 600.000 lei nerambursabili pentru Festivalul Verii (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii