Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Constănțeanul supărat“, un pleonasm!

ro

23 Feb, 2023 00:00 1990 Marime text
 
 
  • Printre nemulțumiri, străzile cu sens unic, coșurile de gunoi „fancy“ cu un preț pe măsură, stadiul lucrărilor de pe strada Ștefan cel Mare, regulamentul parcărilor, regulamentul Peninsulei, regulamentul de gospodărire a orașului, spațiile verzi, apa caldă și căldura practic inexistente și șantierele care împânzesc orașul de luni bune.

Cu fiecare zi în minunatul oraș de la malul mării devin tot mai convins de părerea potrivit căreia „«Constănțeanul supărat» e un pleonasm“. 

Rău că se face, rău că nu se face!
 
Iar asta pentru că rar poate fi auzit un locuitor al orașului mulțumit de vreun aspect, oricare, legat de Constanța.
 
De la străzile cu sens unic (a căror înființare nu cred că a împlinit rutier pe cineva, să spun așa), la coșurile de gunoi „fancy“ cu un preț pe măsură, la stadiul lucrărilor de pe strada Ștefan cel Mare, la regulamentul parcărilor, regulamentul Peninsulei, regulamentul de gospodărire a orașului, spațiile verzi, apa caldă și căldura practic inexistente și șantierele care împânzesc orașul de luni bune – nimic, nimic nu pare în măsură să justifice o părere contrară, că nu ar fi pleonasm sintagma „constănțeanul supărat“.
 
Rău că se face, rău că nu se face!
 
Din enumerarea anterioară lipsesc multe alte aspecte: turismul aflat mai degrabă în declin, anevoioasa redeschidere a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța afectat de incendiul în care au murit mai multe persoane, unitățile spitalicești aflate încă pe hârtie numai, parcurile, locurile și spațiile de joacă insuficiente (există cartiere care nu beneficiază de niciun parc), dar și multe, multe alte hibe care-l ating direct pe constănțean.
 
În opinia mea (și nu doar a mea) aceste simple aspecte menționate anterior îl îndreptățesc pe constănțean să fie supărat.
 
Departe suntem de schimbarea pe care o așteptam toți în acest oraș!
În loc de final: rău că se face, rău că nu se face!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Editorial
2023 – anul închiderii șantierelor din Constanța?!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii