Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Anul școlar fără semestre, fără teze și cu o grevă de trei săptămâni, la final. Elevii susțin probele scrise de la bacalaureat

ro

26 Jun, 2023 00:00 1475 Marime text
 
 
  • Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta elevii au fost scutiți și de probele orale de la bacalaureat
 
Într-un an școlar deosebit din mai multe puncte de vedere de cei precedenți, încheiat cu o grevă de trei săptămâni, elevii care au absolvit clasele a XII-a și a XIII-a intră de mâine în febra examenului de bacalaureat.
 
Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta elevii au fost scutiți și de probele orale, după ce din cauza grevei profesorilor care părea că nu se mai termină Guvernul a decis ca probele de evaluare a competenţelor să fie echivalate cu mediile din liceu.
 
Poate unii elevi au fost avantajați de această decizie, poate unii nu au fost mulțumiți, dar având în vedere că nu mai era timp fizic pentru susținerea acestora nu au mai avut ce face.
 
Important este că s-a reușit într-un final ca probele scrisă să fie susținute la datele programate inițial și astfel toate celelalte calendare de admitere în instituțiile de învățământ superior să nu se modifice.
 
În județul Constanța, peste 4800 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a sunt așteptați la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2023)
 
Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, debutează luni, 26 iunie 2023, cu Proba Ea) Proba de limba și literatura română. La nivelul județului Constanța au fost desemnate 16 centre pentru susținerea acestor probe.
 
Pentru acest examen s-au înscris 4863 de absolvenți (4266 serie curenta, 597 serie anterioară), după cum urmează:
  • Proba scrisă Ea)- 4498 de candidați;
  • Proba scrisă Eb)- 9 candidați;
  • Proba scrisă Ec)- 4546 de candidați;
  • Proba scrisă Ed)- 4679 de candidați.
 Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie. 
 
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.
 
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.
 
Citește și 

BACALAUREAT 2023Peste 4800 de absolvenți din județul Constanța, înscriși la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii