Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial A venit factura la curent... adio vacanță de sărbători!

ro

13 Oct, 2022 00:00 1788 Marime text

 
 
 
Facturile la electricitate şi gaze sunt prea mari! Este clar fraza care va sta ceva timp pe buzele unei mări părți din români. Acest capitol numit scumpiri pare să nu se mai sfârșească. Nivelul extrem de ridicat al inflației afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai. Cine vede? Cine simte? Noi! Românii care ne chinuim să ne menținem pe un nivel de plutire.
 
Dar...a venit ziua Z. Ziua în care a venit factura la enel. Oricât de mult ai vrea să eviți inevitabilul, e imposibil. Deschizi plicul sau consulți factura de pe telefon. Oricum ar fi, impactul este la fel de mare. Te uiți cu atenție să vezi dacă e numele tău și nu cumva s-a strecurat o greșeală. Nu! Din păcate nu e nici o greșeală. Factura este a ta. Și de achitat...trebuie să o achiți tot tu. Iar suma....nu este cea cu care te-ai obișnuit. Este mai mare. Te surprinde, te mâhnește, te frustrează...și atât. Nu poți sta în beznă, fără apă, gaze, alimente, etc.. Sunt aspecte indispensabile. Și nu te poți lipsi de ele, oricât de mult te ororizează scorurile din 2022.
 
Iar sfatul care se tot vehiculează este ca  românul să fie prudent cu cheltuielile. Serios? Oare n -am fost destul de prudenți până acum?De la ce să ne mai privăm oare? „Bani albi pentru zile negre”? Deja a devenit o utopie. Este apropae imposibil să mai poți pune bani de-o parte în vremurile noastre. Am ajuns în punctul în care nu mai putem spune că trăim, ci supraviețuim. Și e trist! Tare trist. Atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare.
 
Dacă îți făcusei planul de vacanțe sau achiziții în viitorul apropiat, las-o baltă. Scorurile din portofel par să te contrazică în această direcție.
 
Nu ne rămâne decât speranța că vom putea să supraviețuim în aceste vremuri greu încercate. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii