Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial 1 mai, vestitorul sezonului estival și al distracției

ro

01 May, 2023 00:00 1530 Marime text
  • Pe lângă ziua de 1 mai în sine, în care românii petrec fie acasă încingând grătarul, fie la pădure, fie alegând să plece într-o vacanță, acesta este doar începutul pentru ceea ce va urma pe perioada verii
  • Cu siguranță, indiferent unde vom alege să mergem, ne așteaptă încă un sezon estival plin de experiențe
 
În mod tradițional, venirea lunii mai este sinonimă cu începutul sezonului estival, iar asta înseamnă că se dă start la distracție.
 
Pe lângă ziua de 1 mai în sine, în care românii petrec fie acasă încingând grătarul, fie la pădure, fie alegând să plece într-o vacanță, acesta este doar începutul pentru ceea ce va urma pe perioada verii.
 
Cum vremea caldă se instalează treptat în atmosferă, aceasta nu poate decât să ne ducă cu gândul la relaxare, voie bună, ieșiri cu prietenii, festivaluri, concerte, excursii și multe altele.
 
Startul a fost furat, dacă pot folosi această expresie, încă de săptămâna trecută, la malul mării. Ca de obicei, litoralul este epicentrul petrecerii sezonului estival. Astfel, pe plaja din Mamaia și cea din Costinești, de pe 27 aprilie au început festivalurile de muzică „Sunwaves” și „Beach Please!”. Acestea au adunat zeci de mii de petrecăreți care au dansat și cântat până la răsărit.
 
În ultimul weekend, nu doar festivalurile de muzică au anunțat începerea distracției. De exemplu, pe plaja Reyna din Constanța s-a desfășurat și se desfășoară și azi Grill Fest, o experiență culinară adusă în premieră în România a culturii barbecue. De asemenea, între 27 aprilie – 1 mai, în Mamaia Nord are loc Festival du Bonheur, dedicat gurmanzilor.
 
În acest weekend, de pe 5 mai și până pe 7, în Parcul Oleg Danovski din Constanța are loc un alt festival de mâncare, anume Food Truck Festival.
 
Bineînțeles că nu putem să nu amintim și de cel mai mare festival de muzică desfășurat pe o plajă din sud-estul Europei. Este vorba despre Neversea, așteptat cu nerăbdare de foarte multă lume și care își deschide porțile pe 6 iulie, pe plaja Neverse din Constanța. Ca și în anii trecuți, festivalul promite să se ridice la cele mai înalte standarde.
 
Cu siguranță, indiferent unde vom alege să mergem, ne așteaptă încă un sezon estival plin de experiențe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii