Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constanța Demolată Altfel!“

ro

09 Aug, 2021 00:00 6048 Marime text
  • Dacă ieri ar fi avut loc alegeri locale la Constanța, cel mai probabil s-ar fi înregistrat o prezență record iar team “ALTFEL” ar fi fost trimisă de unde a venit
  • La 10 luni de la localele de anul trecut, constănțenii se plimbă prin oraș și caută cu privirea promisiunile electorale de pe flyerele cu care echipa primarului împânzea anul trecut urbea
  • Orice anunț/postare a biroului de presă al municipalității, primarului, administratorului public sau directorilor din echipa “ALTFEL” este întâmpinată cu un călduros: huoo!
  • Chițac a ajuns să fie înjurat chiar și atunci când pe fond are dreptate
  • Deciziile extrem de nepopulare, iată că nu i-au afectat doar pe constănțeni, ci i-au alungat și pe turiști

 
Dacă ieri (n.r. duminică 8 august anno domini) ar fi avut loc alegeri locale la Constanța, cel mai probabil s-ar fi înregistrat o prezență record iar team “ALTFEL” ar fi fost trimisă de unde a venit.

La 10 luni de la localele de anul trecut, constănțenii se plimbă prin oraș și caută cu privirea promisiunile electorale de pe flyerele cu care echipa primarului împânzea urbea, cam fix anul trecut pe vremea asta.

Unii cetățeni îl regretă pe Decebal Făgădău, altora le pare rău că au mers la vot iar unui procent dintre noi nu le pasă, e starea lor naturală, poate de-asta trecem din nou prin asta!

Orice anunț/postare a biroului de presă al municipalității, primarului, administratorului public sau directorilor din echipa “ALTFEL” este întâmpinată cu un călduros : huoo!
Chițac a ajuns să fie înjurat chiar și atunci când pe fond are dreptate. Nu el, individul, ci primarul raportându-se la legislația în vigoare!
Cea mai hulită administrație a unei urbe cu un potențial imens, dar ajunsă în mâinile unor nepricepuți, ca să nu le spun ALTFEL!
Intervențiile haotice ale administrației locale fac ca orașul să arate la fel de murdar, plin de buruieni, clădiri dărăpănate sau construcții ilegale sau ridicate cu forțarea legii, demolări care să facă loc noilor locuri de parcare taxate non-stop!

O urbe neîngrijită, pe care nu o văd relansată, nici măcar dacă tot bugetul republican ar fi „vomitat” într-o logică electorală de premierul Florin Cîțu în buzunarul primarului Vergil Chițac.

În timp ce administrației locale îi lipsește viziunea și rigoarea, îi prididește cârpeala.

Deciziile extrem de nepopulare, iată că nu i-au afectat doar pe constănțeni, ci i-au alungat și pe turiști iar industria de resort se află pentru al doilea sezon consecutiv în pragul dezastrului.

În ciuda realității din teren, autoritățile au tupeul nemărginit să participe la dezbateri menite să conducă la prelungirea sezonului estival la 6 - 9 luni. Pistol cu apă pentru votanții „ALTFEL” și ei, din ce în ce mai puțini, din ce în ce mai nervoși și nemulțumiți.

Pen’ ce? Pen’ că peninsula arată ca după bombardament, parcurile precum o junglă, orașul miroase la propriu, parcarea trebuie achitată și pe timpul nopții (n.r. îți pui ceasul să sune, să nu-ți iei amendă), traficul este infernal, câinii fără stăpân sunt lăsați slobozi pe bulevarde iar în plin sezon, plajele sunt goale iar comercianții închid rând pe rând, ce-i drept și cu concursul Apelor Române - SRL!

Coșuri de gunoi stradale de 600 de euro/bucata, un wc renovat în piața Ovidiu, niște plantări sporadice, montarea unor echipamente de fitness pe banii unor private, cu distrugerea unei investiții a altor privați, câteva sterlizări de rutină pentru animale fără stăpân cu ajutorul unui ONG și câteva zeci de procese deschise pe la instanțe, cam așa arată super-realizările team “ALTFEL”, la aproape un an de mandat.
Valul de antipatie crește precum Făt-Frumos, iar iarna nu-i ca vara iar anunțata criză a agentul termic (n.r. faliment RADET, faliment Electrocentrale) se va detona lunile viitoare iar implozia va crea o masă critică.

Și chiar dacă la Constanța nu vom avea alegeri anticipate, peste doar 3 ani fără câteva zile, administrația “ALTFEL” nu va mai avea curajul să candideze, nici măcar împăiată.
 
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și: 

Editorial PSD a dat cu var, PNL asfaltează pavelele. Când va fi redată Piața Ovidiu pietonilor?!

 

Ați votat, acum plătiți!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii