Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va lua moţul PPDD?!

ro

20 Sep, 2012 01:00 1619 Marime text
lavinia_siclitaru.jpgPPDD devine la un an de la apariţia pe scena politică mireasa pe care şi-o vor dori în faţa altarului atât puterea cât şi opoziţia. Nu chiar în acest moment, ceva mai încolo, prin decembrie. Această repoziţionare survine după ce PPDD a depăşit faza partidului televizor şi tinde să se transforme în acel Mitică de la Ligă.

Încă de la început, nivelul de aşteptare a fost extrem de mare, iar după ce mult anunţatul Partid al Poporului n-a trecut de avizul Justiţiei, el a început să crească în sondaje ca o simplă mişcare populare. A urmat înregistrarea la tribunal şi încălzirea făcute cu prilejul localelor unde surprize-surprize, PPDD a reuşit un rating la voturi mai mare decât făcea zâna surprizelor în cei mai frumoşi ani ai televiziunii publice. Nu întâmplător liderul PSD, Victor Ponta a ieşit la oră de maximă audienţă cu o declaraţie care nu înţeleg nici acum de ce a şocat.. „PPDD va fi principalul partid din opoziţie al USL"!.

Deşi presa s-a grăbit să scrie că liderul spiritual al PP, Dan Diaconescu s-a apucat să vândă pe câte două milioane de euro fiecare filială a partidului, în căutarea sponsorilor de campanie, cel mai probabil după parlamentare, PPDD va valora înzecit sumelor cu care se bănuieşte că s-ar tranzacţiona în acest moment organizaţiile.

Şi despre lumea OTV care s-a vărsat în politică s-au scris tomuri întregi şi totuşi cu afacerişti dubioşi sau amanţi celebri, formaţiunea creată de Dan Diaconescu ameninţă să devină o forţă importantă pe scena politică. Cum sondajele de opinie îi menţin artificial sau nu în plutonul fruntaş, trebuie să ne aşteptăm ca, în această toamnă oamenii politici lansaţi de PPDD să aibă un cuvânt greu de spus în politica românească. Vestea nu este chiar plăcută dacă ţinem seama de calitatea multora, însă fiecare pădure politică are uscăciunile ei.

Pe scena politică avem deja identificate, Alianţa de Centru Stângă şi Alianţa România Dreaptă. În acest moment, două partide cu şanse mari de a intra în Parlament par să intre singure în luptă. Este vorba despre PP-DD şi UDMR. La împlinirea unui an de la înfiinţarea partidului şi pe plan local, poporenii au anunţat că vor avea candidaţi atât pentru Camera Deputaţilor cât şi la Senat în contextual alegerilor parlamentare în timp ce la nivel naţional se vorbeşte deja despre un exod spre PP-DD via parlamentare.

Aşa se explică probabil de ce DD a amânat tăierea moţului pentru luna decembrie?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii