Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când prezumția de nevinovăție se metamorfozează în vanitate!

ro

09 Jul, 2023 18:00 1430 Marime text
  • Majoritatea politicienilor din România, se ascund în spatele prezumției de nevinovăție atunci când sunt prinși cu brațul lung în borcanul cu miere al puterii sau sunt descoperiți că au mințit
  • PR-iști pricepuți se vor găsi întotdeauna, dar când iei plasă, tu cetățean, nu ar trebui să uiți niciodată
  • Un vot dat, după ce ai luat țeapă, nu mai are ce-a face cu prezumția de nevinovăție, dacă pe buletinul de vot este tipărit cu cerneală numele unuia/uneia care întruchipează tupeul și obrăznicia
  • Degeaba nu va fi dovedit infractor în sensul legii, dacă te minte în față și are probleme cu integritatea
  • În această categorie se vor încadra cei mai mulți. Cam așa arată perspectiva anului electoral 2024
 

Prezumția de nevinovăție este un principiu juridic potrivit căruia orice persoană care este acuzată de o infracțiune este considerată nevinovată până când vinovăția sa a fost dovedită definitiv în mod legal. Majoritatea țărilor din Europa recunosc și folosesc principiul prezumției de nevinovăție din Convenția europeană a drepturilor omului.

Majoritatea politicienilor din România, se ascund în spatele prezumției de nevinovăție atunci când sunt prinși cu brațul lung în borcanul cu miere al puterii sau sunt descoperiți că au mințit.

În teorie, acest principiu al dreptului penal nu oferă nici liniște și nici protecție persoanelor vizate. În practică însă, observăm cum se încearcă denaturarea prezumției de nevinovăție în beneficiul celui care o clamează, deși nu se justifică nicicum un astfel de demers.

Cel mai adesea prin manipularea opiniei publice, care prin definiție are opinii, convingeri, păreri, pro sau contra.

Astfel, în unele cazuri, prezumția de nevinovăție se metamorfozează în vanitate. PR-iști pricepuți se vor găsi întotdeauna, dar când iei plasă, tu cetățean, nu ar trebui să uiți niciodată.

Un vot dat, după ce ai luat țeapă, nu mai are ce-a face cu prezumția de nevinovăție, dacă pe buletinul de vot este tipărit cu cerneală numele unuia/uneia care întruchipează tupeul și obrăznicia. Degeaba nu va fi dovedit infractor în sensul legii, dacă te minte în față și are probleme cu integritatea.

În această categorie se vor încadra cei mai mulți. Din păcate, cam așa arată perspectiva anului electoral 2024.

Niciun masterat, curs postuniversitar, influencer sau sondaj de opinie nu te va învăța să discriminezi minciuna din adevărul politicienilor.
N-o invocă nici pe Fortuna, căci până și ea împărțea după bunul plac din Cornul Abundenței.

Singurul barometrul rămâne bunul simț și o îndepărtare de la convenționalism. În foarte scurt timp va începe balul, dar tu ai opțiunea să nu mergi cu valul!
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Nimeni la fileu! Reputația ei, imaginea lor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii