Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutorul nesolicitat se numește.. abuz!

ro

03 Jun, 2023 00:00 2029 Marime text


Avem nu de puține ori impresia că noi știm mai bine când trebuie să venim în ajutorul altor persoane. Că noi știm când trebuie să oferim ajutor, cum trebuie să o oferim chiar daca acesta nu ne este solicitat de carte persoana în cauză.

Din...din prisma propriilor noastre păreri...acționăm în consecință. Nu am spus sub nici o forma că nu este în regula să oferim ajutor. Exclus acest lucru. Însă...ajutorul nesolicitat sau dat cu forța se numește abuz. Ce faci practicând acest tip de abuz? Iei demnitatea celuilalt.

E foarte important să știi când ai nevoie de ajutor și să poți să îl ceri. Când cineva îți oferă ajutor cu forța, îți ia la schimb puterea și te afundă în rolul de victimă. Și nu cred să vrei acest lucru. Daca vrei să ajuți, simpla întrebare pot să te ajut cu ceva? Pot să fac ceva (să îți fie mai bine), ajută enorm. Ce trebuie să faci tu? E destul de simplu: dă sentimentul de susținere șI lasă-i celuilalt puterea de a alege pentru el. Fiecare știe cel mai bine ce îl avantajează.

Nu lua asupra ta lucruri care nu-ți aparțin. Degeaba faci ceva pentru cineva daca acel cineva nu își dorește asta. Nimic altceva decât muncă sisifică.

Îți poți canaliza energia și resursele în direcțiii mult mai productive. Nu poți aduce fericirea cu forța. Pentru că ajutorul tău nu a fost cerut, nimeni nu ți l-a cerut, iar o persoană care nu cere ajutor, nu va putea auzi răspunsul la o întrebare pentru că nu și-a adresat-o.

Sunt infinite situații în care oamenii nu au nevoie de ajutorul tău ci de atenția ta. Este esențial să nu începeți cu un noian de sfaturi. Adesea, cei dragi au nevoie doar să fie ascultați cu atenție. Dacă aveți disponibilitate și timp pentru asta, este mai mult decât binevenit.

Ajutorul, chiar și cu cele mai bune intenții, este un lucru complex. Dacă nu aveți cerințe de ajutor, dar vă tot încearcă această nevoie acută de a face bine pe tot pământul...îndreptați-vă efortul către caritate. Sunt atât de mulți oameni în nevoie în azilele de bătrâni și căminele de copii...

Citește și: Editorial. Repede! Acum! Urgent! Motivele pentru care trebuie să renunți la multitasking
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii