Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:02 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Componența comitetului de analiză a resurselor umane din administrația publică centrală. Va fi verificat fiecare post în parte

ro

28 Jul, 2017 06:14 941 Marime text
Premierul Mihai Tudose a aprobat joi componența nominală a comitetului pentru analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, for guvernamental pe care prim-ministrul îl va conduce în calitate de președinte.
 
Potrivit deciziei 671/27 iulie anul curent publicată în Monitorul Oficial al României partea I numărul 610, din comisie vor face parte:

Mihai Busuioc, secretar general al guvernului — membru titular,
Ciprian Pandea, secretar de stat — membru supleant (Secretariatul General al Guvernului);
Ionuț Mișa, ministrul finanțelor publice — membru titular;
Attila Gyorgy, secretar de stat — membru supleant (Ministerul Finanțelor Publice);
Lia-Olguța Vasilescu, ministrul muncii — membru titular;
Gheorghița-Daniela Barbu, secretar de stat — membru supleant (Ministerul Muncii și Justiției Sociale);
Sevil Shhaideh, vicepremier, ministrul dezvoltării regionale — membru titular;
Sirma Caraman, secretar de stat — membru supleant (Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene);
Leonid-Augustin Moisiu, președinte — membru titular;
Andreea-Maria Arcan Apostol, vicepreședinte — membru supleant (Agenția Națională a Funcționarilor Publici).
 
Potrivit unei ordonanțe aprobate în ședința de guvern de săptămâna trecută, toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante.

"Rolul acestui comitet interministerial este să analizeze cum sunt organizate instituțiile și funcțiile din autoritățile și instituțiile publice din administrația publică centrală și să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane. Analiza va viza ministerele, instituții centrale subordonate guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora și instituțiile prefectului", se arată în comunicatul executivului transmis joia trecută AGERPRES.

Sursa citată a mai precizat că forul interministerial va elabora un raport cu recomandări referitoare la organizarea instituțională și a resurselor umane din administrația publică centrală, care va fi prezentat guvernului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii