Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:06 19 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un lector şi mai mulţi studenţi, trimişi în judecată Iată care sunt infracţiunile reţinute în dosarul presupusei corupţii de la UMC!

ro

29 Apr, 2016 00:00 2872 Marime text


 Emilian Anatoli Costache, fost lector la Universitatea Maritimă Constanţa, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă din Constanţa, unde aproape 20 de persoane au fost deferite Justiţiei. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată. În acest dosar a fost trimis în judecată un fost lector al Universităţii Maritime, dar şi mai mulţi studenţi.
 
În dosar, Emilian Anatoli Costache, fostul şef al Catedrei de Matematică din cadrul universităţii, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată (faptă aparent comisă în perioada 1 - 14.09.2013), „trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Lupu Aurelian), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Constantin Tinel Alexandru)“, potrivit judecătorilor.
 
Lista inculpaţilor este continuată de Ştefan Răzvan Călin, suspectat, conform magistraţilor, de „trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Nicărel Adrian), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Burasan Ersin), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Badea Victor Mihai), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Grigoraş Mihai Emanuel), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Buja George Ştefan), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Luca Claudiu Alin), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Guzganu George Ciprian), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Niculescu Lucian Victor), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Meilă Corneliu Dumitru), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Ghiţă Iulian Florin), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Ţiripan Valentin Nicolae), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Olaru Mihai Cătălin), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Ilie George), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Maxim Ştefan Marius), trafic de influenţă (cumpărător de influenţă Gruia Aurel George), dare de mită (comisă în perioada 1 - 14.09.2013), complicitate la cumpărare de influenţă (cumpărător de influenţă Lupu Aurelian), complicitate la cumpărare de influenţă (cumpărător de influenţă Constantin Tinel Alexandru).
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au mai dispus următoarele trimiteri în judecată:
 
Ersin Burasan - pentru cumpărare de influenţă
 
Victor Mihai Badea - pentru cumpărare de influenţă
 
Mihai Emanuel Grigoraş - pentru cumpărare de influenţă
 
Claudiu Alin Luca - pentru cumpărare de influenţă
 
George Ciprian Guzganu - pentru cumpărare de influenţă
 
Lucian Victor Niculescu - pentru cumpărare de influenţă
 
Cornel Dumitru Meilă - pentru cumpărare de influenţă 
 
Iulian Florin Ghiţă - pentru cumpărare de influenţă
 
Valentin Nicolae Ţiripan - pentru cumpărare de influenţă
 
Mihai Cătălin Olaru - pentru cumpărare de influenţă
 
George Ilie - pentru cumpărare de influenţă
 
Ştefan Marius Maxim - pentru cumpărare de influenţă 
 
Aurel George Gruia - pentru cumpărare de influenţă
 
Deniz Aliosman - pentru cumpărare de influenţă 
 
George Ştefan Buja - pentru cumpărare de influenţă 
 
Aurelian Lupu - pentru cumpărare de influenţă 
 
Tinel Alexandru Constantin - pentru cumpărare de influenţă.
 
Recent, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii